Konsolosluklarda IŞİD alarmı

Almanya’nın ardından İngiltere de Türkiye’deki büyükelçiliğinin bugün “güvenlik nedeniyle” kapalı olacağını duyurdu.

Konsolosluklarda IŞİD alarmı
Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre Türkiye’deki büyükelçilik, konsolosluk ve İstanbul’daki Özel Alman Lisesi’nin önceki gün ‘olası bir saldırı tehdidi nedeniyle’ kapatıldığını duyuran Almanya’nın ardından dün İngiltere de benzer bir karar aldı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın yabancı ülkelere seyahat konularında uyarılarını yayınladığı sayfasında, Türkiye’deki büyükelçiliğin bugün “güvenlik gerekçesiyle” halka kapalı olacağı duyuruldu.

Türkiye’de IŞİD ve PKK bağlantılı terör saldırısı riskinin yüksek olduğuna dikkat çekildi. İngiltere bir süredir vatandaşlarına Türkiye’nin sınır bölgelerinde seyahat etmemeleri ve bazı illere de çok gerekmedikçe gitmemelerini tavsiye ediyor.

EYLEM TALİMATI

Türkiye’nin de içinde bulunduğu koalisyon güçleri, terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonları sürdürürken, IŞİD’in militanlarına başta Türkiye olmak üzere koalisyon içindeki devletlere yönelik eylem talimatı verdiği belirlendi. İstihbarat birimleri, IŞİD’in başta Ankara ve İstanbul’daki diplomatik hedeflere silahlı ve bombalı eylem hazırlığında olduğu uyarısında bulundu.

IŞİD’in, Türkiye ve Avrupa ülkelerindeki hücrelerini harekete geçirdiği, “bulunduğunuz noktada eylem yapın” talimatı gönderdiği uyarısı da yapıldı. İstihbarat birimlerinin, tüm güvenlik birimleriyle ile sınır birliklerine gönderdiği uyarı yazısında IŞİD’in, eylem yapacak militanlarını Hatay Samandağı veya Mersin üzerinden deniz yoluyla Türkiye’ye gönderebileceğine dikkat çekilerek, bu noktada dikkatli olunması istendi.

Terör örgütünün eylem yapacak militanlarını sığınmacılar arasına sokarak veya insan kaçakçıları aracılığıyla gönderebileceği de vurgulanırken, eylem amaçlı bazı kişilerin Türkiye’ye geçmiş olabileceği de kaydedildi.