Kurşuna dizilen ailesi için davacı

Darbeye giden süreçte oluşturulan anarşi ortamında birçok faili meçhul suikast meydana geldi.

Kurşuna dizilen ailesi için davacı

12 Eylül davasında yargılanacak olaylardan biri de 24 Haziran 1980’de yaşandı. Emekli yüzbaşı olan dönemin MHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Ali Rıza Altınok, eşi Fahriye Altınok ve 16 yaşındaki kızı Nilgün Altınok, kendilerine kiracı süsü veren kişilerce evlerinde kurşuna dizildi. Eylemi, THKP-C/MLSPB isimli örgüt üstlendi. Annesi, babası ve kız kardeşini kaybeden İnci Altınok, ailesinin hesabını darbecilerden soracağını belirtiyor. Şimdi 58 yaşında olan Altınok, davaya müdahil olacağının altını çiziyor. Gerekçesini de, "Onlar Fenerbahçe Orduevi’nde rahat rahat yaşarken ben böyle kayıtsız kalamam." sözleriyle özetliyor.

İnci Altınok, ailesini yok eden katillerin kiracı kılığında eve gelerek, "Evleneceğiz. Evinizi çok beğendik ve tutmak istiyoruz." şeklinde babasıyla konuştuğunu dile getiriyor. Altınok, yaşananları şöyle anlatıyor: "İstanbul Rami’de bir apartmanımız vardı. Kiracı kılığında gelenlere babam evi gezdirmiş. ’Üzerimizde para yok, 2 gün sonra kontrat yapmaya geliyoruz’ diyerek ayrılmışlar. İki gün sonra gelmişler. Annem 10 çeşit yemek yapmış ’bunlar öğrencidir, ikram edelim’ diye. Ama annemi, babamı ve kız kardeşimi öldürdüler. Olayı Ankara’daki evimde duydum. O da komşularımın feryatlarıyla. O anda televizyonlar bu olayı veriyormuş ama ben görmüyorum bunu. Çocuğumu besliyordum. Ne duyduklarıma ne de söylenenlere inanamadım."

O günden sonra normal bir hayat yaşamadığını dile getiren İnci Altınok, bayramlarda ziyaretine gidip elini öpecek kimsesinin kalmadığını aktarıyor. Yaşananlar sebebiyle erkek kardeşinin de bunalıma girdiğini ve ülkeyi terk ettiğini ifade ediyor. Katledilen babasının, 12 Eylül davasında yargılanacak olan Tahsin Şahinkaya’nın devre arkadaşı olduğu bilgisini de vererek, "Aynı yıl Harp Akademisi’nden mezun oldular. 18 yaşındaki kız kardeşimin kemikleri çürürken onlar Fenerbahçe Orduevi’nde keyif çatamaz. Bu yüzden ben de 12 Eylül davası için notere gidip müdahillik talebinde bulunacağım." diye konuşuyor.