Kuzey Irak’ta şer ittifakı!

Irak'taki Şii milislerin koordinasyonunu yürüten İranlı general Kasım Süleymani, PKK elebaşı Bayık'la Süleymaniye'de bir araya gelerek, Musul için ittifak önerdi.

Kuzey Irak’ta şer ittifakı!
Akşam'da yer alan habere göre İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun yurtdışındaki askeri-istihbari faaliyetlerini yürüten Kudüs Kuvvetleri'nin Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin, terör örgütü PKK'nın üst düzey liderlerinden Cemil Bayık'la Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentinde görüştüğü iddia edildi. Akşam, 20 Haziran’da Bayık’ın Süleymani’nin koordinasyonunu üstlendiği Şii Haşdi Şabi milisleriyle 4 ayrı görüşme yaptığını duyurmuştu.

'MUSUL'U KURTARIN' TALEBİ

Kürdistan Demokrat Partisi'ne yakınlığıyla bilinen ‘Basnews’in ismini açıklamadığı bir ‘kaynağa’ dayandırdığı haberde, Süleymani'nin, Bayık'tan PKK'nın Musul'u kurtarma operasyonuna katılmasını talep ettiği ileri sürüldü. Haberde yer alan kaynak, şunları söyledi: "Süleymani, militanların operasyona katılması halinde İran'ın PKK'ya hem maddi hem de askeri desteklerinin artırılacağı sözünü verdi."

'PKK daha aktif olsun'

Süleymani, Bayık'tan İran'ın nüfuz gösterdiği bölgelerde "PKK'nın çok daha aktif olmasını talep etti" dedi. Haberde görüşmenin, Irak hükümetindeki bazı tarafların Bağdat'ta askeri ve siyasi karargâh kurması için kolaylık sağlamasının hemen ardından gelmesine dikkat çekildi.

HAŞDİ ŞABİ’DEN MADDİ DESTEK!

BELGELERİ DE VAR

KDP Milletvekili Şahevan Abdullah ise, "Bu sadece PKK'yı değil, Haşdi Şabi içerisindeki grupları da kapsıyor. Birkaç gün önce İran'ın askeri uzmanları 20 araçla Musul'u kurtarma operasyonundaki cepheleri ziyaret edip, Haşdi Şabi'nin üst düzey komutanlarıyla bir araya geldi. İran'ın kendi çıkarları ve Türkiye düşmanlığı için PKK'yı kullandığı çok açıktır. PKK'nın Haşdi Şabi'den maddi destek aldığını ispatlayan belgeler var" dedi.