Lider ve yaratıcı kadınlar takdir topladı

Lider ve Yaratıcı Kadınlar KİTVAK için sahneye çıktı...

Lider ve yaratıcı kadınlar takdir topladı
Yeni Asır'dan Ercan Akgün'ün haberine göre geçen yıl "Sığınamayanlar" oyunu ile Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'na destek veren Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), bu yıl yeni bir oyunla KİTVAK yararına sahneye çıktı. Dernek üyeleri Yeşim Gencer, Liz Sarda, Şela Habif ve Özlem Gümrükçü bu kez Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı, Sibel Erdenk'in yönettiği ve sahne tasarımlarını Hasan Yavuz'un gerçekleştirdiği "Kadınlar Filler ve Saireler" adlı trajikomik oyunu sahneledi.

EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenen ve kahkahası bol sahneleriyle dikkat çeken tek perdelik oyun, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü ve gecenin sonunda ayakta alkışlandı. Engin Deniz Eriş ve Zeynep Kökçü'nün sunuculuğunu yaptığı gecede, LİYAKAT'ın bugüne kadar gerçekleştirdiği proje ve aktivitelerin video gösterimi de yapıldı.

"BİZİMLE OLUN"

Girişimcilik ekosistemini desteklemek üzere kurulan LİYAKAT'ın toplumsal konulardaki duyarlılığının yüksek olduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, sosyal projelere de destek verdiklerini belirtti. KİTVAK'ın 2011 yılında hasta ve hasta yakınları için konukevi projesini uygulamaya aldığını belirten KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, hayırseverlere seslenerek "Proje kapsamında hastanın yanında refakatçı kalamayan, ekonomik yetersizlikleri yüzünden günü ve geceyi, sıcakta soğukta, yağmurda çamurda hastane bahçesinde geçirmek zorunda kalan hasta ve hasta yakınlarını bu çileli durumlardan kurtarmak amaçlandı. Gelin siz de destek verin bizimle olun" dedi.

Tiyatro öncesi Banu Kurt'un tasarladığı el yapımı waldorf bebekler de KİTVAK yararına satışa sunuldu. Eskinazi, Umut ve Masal adlı bez bebekleri eline alarak destek çağrısında bulundu.