Melek Baykal: "Haluk Bilginer’le öpüşmeyi reddettim"

Oyunculukta kuralları olduğunu belirten Melek Baykal “Bu nedenle ne soyundum ne de öpüştüm. Uluslararası bir projede eşim rolündeki bir erkekle öpüşmem gerektiği söylendi. Kabul etmedim. Bu kişi Haluk Bilginer’di” dedi.

Melek Baykal: "Haluk Bilginer’le öpüşmeyi reddettim"
Yeni Asır'dan Kahraman Durak'ın haberine göre tiyatro ve sinema oyuncusu arkadaşı Asuman Dabak'ın öğrencileriyle sohbet etmek için İzmir'e gelen Melek Baykal, ilginç açıklamalar yaptı.
Buca Pembe Köşk'teki 'Asuman Dabak Sahne İzmir'de öğrencilerle buluşan Baykal kuralları olan bir oyuncu olduğunu söyledi.

22 yıl önce ünlü senarist, yönetmen ve yapımcı Handan İpekçi'nin kendisine bir sinema projesiyle geldiğini belirten Baykal, 'Güvercin Kanatlı Kadın' isimli filmi çıplak sahneler nedeniyle geri çevirdiğini belirtti. Baykal, "İpekçi senaryoyu bana getirdi, senin için yazıldı sen olmazsan bu film olmaz, dedi. Uluslararası bir projeydi her şey çok güzeldi ancak filmin bir sahnesinde çıplak olacaktım ve kocamla öpüşecektim. Bunu kabul etmedim. Beni eleştirdi ve bu kararıma saygı duymadığını söyledi. Oysa ben çıplak oynamam, yıllarca çizdiğim bir Melek Baykal imajı var. Bana uymaz. Türkiye'de yaşıyoruz, toplumun gerçekleri var. Amerikan sinemasında olsaydım kabul eder miydim? Yine hayır. Ben elin adamıyla neden öpüşecekmişim. Ağzı temiz mi, sağlıklı mı bilmiyorum. Bir kadın kocasını, sevgilisini öper. Çırılçıplak soyunmadım, 22 yıldır film çekilmedi. Türkiye gerçekleri var. Bugün teklif gelse yine soyunmam. Öpüşmeyi reddettiğim aktör Haluk Bilginer'di" dedi.

'MİMİKLERİMİ KAPTI'

Cennet Mahallesi dizisi geldiğinde önce Çağla Şikel ve Alişan ile oynamayı reddettiğini belirten Melek Baykal, ikisinin de zamanla kendisini mahcup ettiğini söyledi. Baykal, "Çağla'ya bir baktım ki manken makyajı yapıyor, kameraya oynuyor. Dedim ki Çağla, kameraya değil bana oyna. Burada sen model değil bir roman kızısın ona göre makyaj ve rol yap dedim. Bir baktım ki olayı kavramış. Çağla mimiklerimi maymun gibi kaptı" dedi.

"ÇOK KAZMA VAR"

Televizyon dizilerinde dublajlı çekimler yapılması gerektiğinin de altını çizen Melek Baykal, "Her bölüm adeta uzun metrajlı bir film gibi tekstler bir kaç gün önceden geliyor önünüze sayfalarca. Güzel ya da yakışıklı diye birini karşınıza dikiyorlar. 20 tekrar 50 tekrar büyük kriz yani. Diziler dublajlı çekilmeli çünkü kazma çok" diye konuştu.

Melek Baykal: "Haluk Bilginer’le öpüşmeyi reddettim"