Nebahat Çehre'yi duygulandıran gala

Nebahat Çehre, rol aldığı “Kanlı Ocak Azerbaycan” adlı filminin Azerbaycan’daki galasına katıldı.

Nebahat Çehre'yi duygulandıran gala
Hürriyet'in haberine göre galada büyük ilgi gören ünlü oyuncu, “Sen artık tüm Azerbaycanlı şehitlerin annesisin” sözleri karşısında gözyaşlarını tutamayarak ağladı.

Nebahat Çehre’nin Hollywood’lu yıldız Lane Davies ile başrolü paylaştığı “Kanlı Ocak Azerbaycan” adlı filmin galası önceki gün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapıldı. Azerbaycan’ın kurtuluşunun 25. Yılı için ANS Televizyonu tarafından çekilen filmi galasında tüm oyuncular hazır bulundu.

Azerbaycan’ın kurtuluş savaşında şehit olan bir direnişçinin annesini canlandıran ünlü oyuncu Nebahat Çehre film sonunda sahneye davet edildiğinde seyircinin gösterdiği yoğun ilgi ve “Sen artık tüm Azerbaycanlı şehitlerin annesisin” sözleri karşısında gözyaşlarını tutamayarak dakikalarca ağladı. Ünlü oyuncu, “Ben artık sizlerden biriyim. Azerbaycan benim ikinci vatanım, sizler benim kardeşlerimsiniz. Vakit buldukça her zaman buraya gelerek sizlerle beraber olacağım. Sizleri Allaha emanet ediyorum” diyerek seyirciyi alkışladı.

Filmin yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Vahit Mustafayev ise yaptığı konuşmada “Benim en çok zorlandığım, anneyi canlandıracak oyuncunun kim olacağıydı. Günlerce düşündüm bu oyuncu ya Rus ya da Azeri olmalıydı. Fakat bir Türkün bu kadar başarılı olabileceği aklımın ucundan dahi geçmezdi. Filmi seyrettikten sonra seyirciye hak verdim ve Nebahat Çehreye filmimize yaptığı büyük katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu film, Azerbaycan’daki arşiv raflarında Azerbaycan’ın kurtuluşunu anlatan ilk belgesel olarak yerini alacaktır” dedi.

Şehitliğe ziyaret

Nebahat Çehre, gala öncesi ellerinde kırmızı karanfillerle şehitliği ziyaret etti. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette Çehre, gözyaşlarına hakim olamadı.