Nehir hayata tutunacak!

Henüz 1 yaşında kemik iliği yetersizliği olduğu fark edilen ve sağlığına kavuşması, kendisine uyumlu kordon kanının bulunmasına bağlı olan 7 yaşındaki Nehir için, "sipariş kardeş" dünyaya geldi.

Nehir hayata tutunacak!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Müslim ve Serpil Yıldız çifti, ilk çocuklarının hayata tutunması için tüp bebek yöntemine başvurdu.

İlk olarak Nehir'den kan örnekleri alındı ve doku tipi belirlendi. Daha sonra, tüp bebek yönteminde alınan hücre örneklerinin yardımıyla, doğacak bebeğin doku tipiyle ablasının tam olarak uyumlu olması sağlandı. Uzun bekleyişin ardından minik Nehir'e hayat verecek olan "Masal" bebek, bir hafta önce dünyaya geldi. Masal bebekten alınan kan, Kordon Bankası'na götürülürken, en kısa sürede kanın, minik Nehir'e verileceği öğrenildi. Anne Serpil Yıldız, "Son dönemde, masal gibi bir süreç yaşadık. O nedenle, çocuğumuzun ismini 'Masal' koyduk" dedi.

"Genetik test yaptırın"

Baba Müslim Yıldız, ikinci çocuklarını kucaklarına aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Evlenmeden önce mutlaka genetik testi yapılması gerektiğine dikkat çeken Yıldız, "İnşallah kızım Nehir sağlığına kavuşur. 5-6 yıldır, tüp bebekle ikinci çocuğumuzun olması için çaba harcadık. Eşim de, ben de anemi taşıyıcısı olduğumuz için böyle bir durum ortaya çıkmış. Çiftler, bu sıkıntıların yaşanmaması için evlenmeden önce genetik test yaptırsın" dedi.