Numan Kurtulmuş: "Evet önde gidiyor"

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Membiç ve Rakka temizlenmesi konusunda adım atılabileceğini belirten Kurtulmuş, referandum ile ilgili yapılan anketlerde evetin önde gittiğini söyledi.

Numan Kurtulmuş: "Evet önde gidiyor
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş'un açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

'Sahadaki bu mücadele sürekli gelişen şartlar altında takip ediliyor ve Türkiye'nin ulusal güvenliğini sağlayacak şekilde hareket ediliyor. Membiç ve Rakka temizlenmesi konusunda adım atılabilir. Rakka IŞİD'in merkezidir burayı temizleyip PYD'yi koymak Türkiye için birinci dereceden tehlikedir. İlgili kurumlarımız değerlendirmeleri yapıyor.

Bundan sonra Türkiye, eğer uluslararası koalisyonla belli bir mutabakat oluşursa, şartlar o şekilde hareket edilmesine imkan verecek bir şekilde gelişirse, hem Membiç'in temizlenmesi hem de özellikle Rakka'nın temizlenmesi konusunda adım atabilir.

"Terör örgütlerinin sistematik desteği"

Türkiye'nin böyle bir konjonktürde anayasa referandumuna gidiyor olması dahi Türkiye demokrasisi açısından bir olgunluğun göstergesi. Bu kampanyanın içinde hayır diyenlerde olacak evet diyenler olacak. Günlerdir Kandil'den üst düzey terör örgütü yöneticilerinin ve FETÖ'nün hayır kampanyası için destek verdiklerini görüyoruz. Ne Sayın Başbakanımız ne Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir şekilde 'hayır' diyen vatandaşlarımızın hepsinin terörist olarak algılanmasını ihsas ettirecek en ufak bir şey söylememişlerdir. Dikkat çektikleri husus, Türkiye'de milletin düşmanı, devletin düşmanı olan unsurların, sistematik olarak ve örgütsel olarak 'hayır'a destek verdikleridir. O da gizli kapaklı bir şey değildir, ayan beyan ortada olan bir şeydir. Dolayısıyla bunu yanlış anlamaya ya da yanlış algının bir parçası haline getirmeye gerek yoktur.

"Bir haksızlık ortadan kaldırıldı"

Özel televizyonların yaptıkları yayınlarla ilgili cezalarla ilgili geçtiğimiz seçim döneminde çok yüksek cezaların geldiği zaten rekabete açık alanda illa belli kısıtlarla hareket etmesi olmamalı. Eveti destekleyenle olacak hayırı destekleyenler olacak. Kamu kuruluşları değil özel kanallardır. Bu KHK ile geçmiş döneme ilişkin bir haksızlık ortadan kaldırılmıştır.

Evet önde

Kampanyanın başındayız evetin önde gittiğini görüyoruz kampanya ilerledikçe bu evet oranının yüksek çıkacağını düşünüyorum. Birbir sahadaki nabzı kontrol edeceğiz.'