Papa Francesco Ankara'da

Papa Francesco 3 günlük Türkiye ziyareti için Ankara'da...

Papa Francesco Ankara'da
CİHAN'ın haberine göre katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesco Türkiye'ye geldi.

Papa Francesco’yu taşıyan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı’na 13.00'de iniş yaptı.
Alitalia isimli uçağın pencerelerine, Vatikan ve Türkiye bayrakları asıldı. Papa'yı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vatikan Büyükelçisi Antonio Lucibello karşıladı.

Papa Francesso’yu uçaktan Vatikan Büyükelçisi Antonio Lucibello indirdi. Papa'yı karşılamak için kırmızı halı yerine mavi halının serilmesi dikkat çekti. Papa, uçaktan indikten sonra, askerleri selamladı.

Papa Francesco, askeri selamladıktan sonra VIP binasına geçti ve yaklaşık on dakika burada kaldı. Ardından Papa, Volkswagen Passat marka araca binerek buradan Anıtkabir’e gitti.

Papa'yı büyük bir basın ordusu da takip etti. Papa ile aynı uçakta gelen yabancı basın mensupları, özel araçlara bindirildi.

Papa'nın geçtiği yollar trafiğe kapatıldı ve yol boyunca güvenlik güçleri Papa'ya eşlik etti.

İLK ÖNCE ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Türkiye’yi ziyaret eden 4. papa olan Francesco, ayağının tozu ile Anıtkabir’i ziyaret etti.

Papa'ya uçağının inişinden itibaren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Anıtkabir'de de eşlik etti. Esenboğa Havalimanı’na inmesinin ardından Anıtkabir’e geçen Papa Francesco, mesafe uzun olduğu için Aslanlı Yol’dan yürümeden Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Papa, özel deftere duygularını yazıp imzaladı.

ATLI KITA EŞLİĞİNDE CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI’NA GELDİ

Francesco, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçti.

Vatikan Devleti Başkanı sıfatı ile sarayın ilk yabancı konuğu olan Papa Francesco saat 14.30 sıralarında atlı ve askeri tören kıtası eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılandı. Papa için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın önünden geçen yol araç trafiğine kapatıldı. Atlı tören kıtası da Papa’nın makam aracına bu yol üzerinden itibaren sarayın ana giriş kapısına kadar refakat etti.

Ana giriş kapısındaki karşılama heyetinde Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ile diğer üst düzey yetkililer hazır bulundu. Erdoğan, Papa'yı karşıladıktan sonra Vatikan ile Türkiye'nin milli marşları çalındı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tören kıtasının selamlanmasının ardından Erdoğan ile Papa ikili ve heyetler arası görüşmeler için salona geçti.

Habere ilişkin görüntüleri haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...