Papa 'Sultanahmet'i unutmadı

Vatikan'da binlerce inananla bir araya geldiği geleneksel Çarşamba Genel Kabul Günü'nde konuşan Papa Francesco, Sultanahmet saldırısında yaşamını yitirenleri unutmadı.

Papa 'Sultanahmet'i unutmadı
Hürriyet'te yer alan habere göre Papa Francesco, İstanbul'daki saldırının kurbanları için salondakileri dua etmeye davet ederken; merhumların ruhlarına huzur vermesi ve şiddet yanlılarının kalplerini dönüştürmesi için Tanrı'ya dua etti.

VATİKAN’DAN SULTANAHMET SALDIRISI AÇIKLAMASI: "BU SALDIRI BÜYÜK BİR ACIYA YOL AÇMIŞTIR"

Vatikan Şehir Devleti Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, İstanbul Sultanahmet’teki saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Kardinal Pietro Parolin, Papa Francesco’ya yakın gazetecilerden Andrea Tornielli’nin, ruhani liderle yaptığı söyleşiyi içeren "Francesco: Tanrı’nın adı merhamet" adlı son kitabının Vatikan’daki tanıtımına katıldı.

Bunun ardından, Sultanahmet’teki terör saldırısına ilişkin gazetecilerin bir sorusunu yanıtlayan Parolin, "İstanbul’daki saldırı, bir kez daha büyük bir acıya yol açmıştır. Bu olanlar, bu tekrar edenler, bir kez daha bu kötülükler karşısında tek ilacın merhamet olduğunu göstermiştir. Papa’nın da sürekli belirttiği gibi, bu merhametli bakış açısı olmadan ilişkilerimiz, bulundukları çatışmacılıktan çıkamayacaktır" diye konuştu.