PKK'nın derin korkusu!..

Darmık’ta PKK’nın 5 metre derinlikteki Sakarkaya hendekleri, örgütün Mehmetçik karşısında yaşadığı korkuyu gözler önüne seriyor.

PKK'nın derin korkusu!..
Yeni Şafak'ın haberine göre Afrin’de teröristlerin tünel ve hendekleri bitmek bilmiyor. Mehmetçik ve ÖSO güçlerinin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 6 Şubat’ta PKK’dan temizlenen stratejik Sakarkaya Tepesi’ndeki manzara görenleri şaşkına çeviriyor, Yaklaşık 800 rakımlı tepede örgüt mensupları tarafından iş makineleriyle inşa edilen dev çukur ve tüneller, adeta kaleyi andırıyor. Teröristlerin Kilis’in karşısındaki Burseya ile Darmık dağları arasındaki hakim tepeye savaş uçakları ve top atışlarından korunmak amacıyla yaklaşık 5 metre derinliğinde çukurlar kazdıkları, bunların içine de kalın beton duvarlarla tüneller inşa ettikleri ortaya çıktı.

PKK'nın derin korkusu!..

NEB KALBURA ÇEVİRDİ

Harekât kapsamında tünellerin bir bölümü yerlebir edilirken, teröristlere ait bol miktarda yaşam malzemesi de ele geçirildi. Teröristlerin tünelleri inşa etmek için kullandığı iş makinaları ise kullanılamaz hale getirildi. PKK’nın inşa ettiği tüneller Mehmetçiğin bombalarına dayanamazken, hava operasyonlarından korunmak için kalın beton duvarlarla inşa edilen tünellerin milli nüfuz edici bombalarla (NEB) kalbura çevrildiği görüldü. Oluşturulan çukur ve tünellerin askeri stratejiyle hazırlandığını kaydeden güvenlik kaynakları, bölgede çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bölgede patlayıcı arama çalışmaları sona ererken Sakarkaya terör unsurlarından tamamıyla temizlendi.

JÖH konvoyu

Zeytin Dalı Harekâtı’na katılmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden Kilis’e gelen Jandarma Özel Harekât (JÖH) birlikleri, Kirpi zırhlı araçlarıyla Afrin kırsalına sevk ediliyor. Kilis Gülbaba Hudut Taburu üzerinden onlarca zırhlı araçla birlikte operasyon bölgesine giden JÖH birlikleri, Polis Özel Harekât (PÖH) ekipleriyle beraber Cinderesi, Raco, Meydanki, Şeyh Hadid beldeleriyle Afrin ilçe merkezinde meskûn mahal temizliğine katılacak.

PKK'nın derin korkusu!.. - Resim : 2