Rus Savunma Bakanlığı'ndan flaş Türkiye açıklaması!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'de olası hava kazalarının önlenmesi için açılan kırmızı hat da dahil olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ile tüm ilişkilerin askıya alındığını söyledi.

Rus Savunma Bakanlığı'ndan flaş Türkiye açıklaması!
CİHAN'da yer alan habere göre sözcü, Suriye'deki terör hedeflerine yapılan saldırılarda oluşabilecek kazaları önlemek için başlatılan Türk Genel Kurmayı ile Rusya arasındaki kırmız hat dahil bir çok iletişimi askıya aldıklarını bildirdi.

Karadaniz Filosu ile Türk Deniz kuvvetleri faliyetlerini koordine eden temsilcimizi Moskova'ya çağırdıklarını ifade eden Bakanlık sözcüsü, Türkiye'nin Rusya'nın askeri ataşesine Rus Su-24 uçağına yapılan saldırıyla ilgili belgeleri vermeyi reddettiğini söyledi.

Rus uçaklarının Türkiye'den Suriye'ye gelen insani yardım konvoyunu vurduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Savunma Bakan Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Rus savaş uçakları son 3 gün içinde 134 sorti yaptı, Suriye'nin 8 farklı kentinde teröristlere ait 450 hedefi vurdu.” ifadelerini kullandı.

Rus Su-25 uçakları, Suriye'nin İdlib kentinde El Nusra militanlarının bulunduğu noktaya operasyon düzenlediğini söyleyen Konaşenkov konuşmasına şöyle devam etti: "Rus uçakları, Suriye'de IŞİD kontrolündeki petrol üretim tesislerini hedef almaya devam etti. 24 Kasım'da Su-34 uçakları, Deyr Ez Zor ve Rakka'da petrol taşıyan konvoyları, petrol işleme tesislerini ve petrol depolarını vurdu."