Saldırıya uğrayan doktordan tüyler ürperten sözler

Iğdır’da hastasının saldırısıyla ölümden dönen üroloji uzmanı Dr. Serkan Yarımoğlu: Bu şiddetin önlenmesi için daha fazla tedbir alınmasını istiyoruz

Saldırıya uğrayan doktordan tüyler ürperten sözler
Sabah'tan Furkan Nehri'nin haberine göre Iğdır'da hastası tarafından kalbinden bıçaklanan ve yaklaşık bir aylık tedavinin ardından sağlığına kavuşan doktor Serkan Yarımoğlu, "Bu ilk değil ve maalesef son olacak gibi de değil. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için daha fazla tedbir alınmasını istiyoruz" dedi.

Olay 28 Eylül'de Iğdır Devlet Hastanesi'nde yaşandı. Hastanede görevli Üroloji Uzmanı Dr. Serkan Yarımoğlu, muayene ettiği hastanın bir de psikiyatri servisine görünmesini istedi. Ancak psikiyatri servisine gitmek istemeyen hasta İbrahim Kum belindeki bıçağı çıkartıp, doktoru kalbinden ve karın boşluğundan bıçakladı. Yaralı doktor hastanede ameliyata alınırken, olaydan sonra kaçan saldırgan kısa sürede yakalandı. Doktor Yarımoğlu daha sonra ambulans uçakla Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Doktor Yarımoğlu Erzurum'da bir ay süren tedavinin ardından geçen hafta taburcu oldu.

'PSİKİYATRİ İLAÇLARINI ALMAMIŞTI'

Yarımoğlu "Hasta odama girdi. Tanıdığım biri değildi ama daha önce başka doktorlara muayene olmuş. Raporlarına baktım. Sonra psikiyatri servisinden yazılan ilaçlarını almadığını gördüm. Kendisine 'Bu ilaçlarını da kullan ve tekrar o bölüme git' dedim. Sonra ayağa kalktı. Ben teşekkür etmek için elimi sıkmaya geliyor sandım. O an bıçakladı beni. Şu an sağlık durumum iyi. Şükür kalıcı bir hasar kalmadı" diye konuştu.

'HEMŞİRE EŞİM ÇOK ÜZÜLDÜ'

Doktor Yarımoğlu, eşi ve ailesinin olay sonrası korku ve tedirginlik yaşadığını belirterek, "Eşim hemşire. Bu duruma çok üzüldü. Yaşadıklarımız ailemi çok tedirgin etti. Daha küçük bir çocuğum var. Olay sonrası tayin için başvuru yaptım. Tabii bu durum bölgesel bir şey değil. Bu bölgenin insanları doktor, öğretmen, daha doğrusu millet için hizmet eden insanların kıymetini çok iyi biliyor. Bu tür olaylar her yerde yaşanıyor. Ancak belde silahla, bıçakla elini kolunu sallaya sallaya hastaneye girrmenin engellenmesi gerekiyor" dedi.