Şeref Meselesi'ne büyük reyting şoku!

Büyük umutlarla yılın projesi olarak yayınlanan "Şeref Meselesi" dizisi Tüm Seyirciler'de 11. olarak Kanal D'ye büyük şok yaşattı.

Şeref Meselesi'ne büyük reyting şoku!
Büyük reyting meselesi!

Güneş'in haberine göre
bu sezon Yalan Dünya başta olmak üzere pek çok dizisini peş peşe yayından Kanal D, Urfalıyım Ezelden dizisini kaldırıp yerine Şeref Meselesi isimli iddialı projesini ekrana getirdi. Günler öncesinden tanıtımlara başlandı, dizi için hafta içi oyuncuların film galasına gider gibi hazırlandığı özel ön gösterim gecesi bile düzenlendi.

Ana haber yayınlanmadı
 
Üstelik Kanal D tarihinde ilk kez dizi izlensin diye ana haber bültenini bile yayınlamadı. Ancak başrollerini genç kızların yeni gözdeleri Kerem Bürsin ve Şükrü Özyıldız'ın paylaştığı dizi, beklentiyi karşılamadı ve dizi Tüm Seyirciler'de 3.6 reytingle 11. sırada yer aldı. AB Sosyoekonomik Statüde'de ise dizi 5.46 reytingle 3. sırada yer buldu. D Yapım imzalı 'Şeref Meselesi', birbirine zıt Yiğit ve Emir isimli 2 kardeşin hikayesini ekrana taşıyor. Dizinin kadın oyuncuları ise Yasemin Allen, Şükran Ovalı ve Burcu Biricik oynuyor.

Denekler değişti, diziler çöktü

Bu sezon diziler yeni denek sistemine dayanamadı. RTÜK, Türkiye'deki TV izleme ölçümü yapan tek yetkili kuruluş olan Televizyon İzleme ve Araştırma Anonim Şirketi'nin (TİAK) yönetmeliğine 20 bin nüfusun altındaki yerlerin de ölçülmesi maddesini ekletmiş, en küçük yerleşim yerlerinden bile veri alınması zorunluluğunu getirdi.