Şeyda Coşkun'dan zayıflama önerileri!

İki ay önce doğum yapan ünlü yaşam koçu Şeyda Coşkun, hamilelik sürecini ve doğum sonrası kilo verme sırlarını Formsante dergisine anlattı.

Şeyda Coşkun'dan zayıflama önerileri!
Şeyda Coşkun'un Formsante'ye verdiği röportajda öne çıkan açıklamaları şöyle:

- Anne sütünün gerekli olduğunu düşünüyorum ve yetmiyorsa da bir şekilde desteklenmesi gerekli. Biliyorsunuz süt bankaları var. Kimi kadın prematüre doğuruyor. Doğal olarak sütü de birikmiş oluyor.

- Çok fazla alkol ve kokteyl tüketimi zararlı. Hepsi de çok şekerli ve kalorili. Bunları tüketenle tüketmeyen kadını çok net ayırt edebilirsiniz. İlla ki alkol almak isteniyorsa da hafif olanlar tercih edilirse iyi olur. Alkol fazla tüketilince haliyle beslenmeyi de etkiliyor. Akşam alınan fazla alkol, sabaha sizi çok aç uyandırabiliyor. Hatta sabah uyanmanıza gerek bile kalmadan gece bile yemek yiyecek kıvama getirebiliyor. Hem alkol, hem yemek olunca, kilo doğal olarak alınıyor. Halbuki alkol alınan gecenin sabahında ödem söktürücü, detoks etkisi yapan birkaç meyve yense çok daha iyi olur.

DİYET BİSKÜVİ KİLO VERDİRMİYOR

- Üç tane etken var. Biri incelteceği düşünülen diyet bisküviler. İnsanımız onu yiyince kilo verebileceğini sanıyor ki hiçbiri veremedi. Ara öğünlerde şekerli yiyecekler yenilip tekrar acıkmaya fırsat veriliyor. Mesela benim badem takıntım var, badem yemeye başladım mı zor dururum. Ama artık dur diyebiliyorum kendime. Aslında hepimizin zayıf yanları var. Önemli olan onu bulup, çözüm üretmek.

- Birinci kilometrede karnı içe çekip, sanki idrarını tutuyormuş gibi yürünebilir. İkinci kilometrede ise tam tersi kalçayı sıkarak yürünebilir. Bir öyle bir böyle deyip, sırayla değiştirilebilir. Yürüyüş vücudunuzdaki her yeri çalıştırır.

Yokuşta yürümek sanki yürüyüşü daha etkili hale getirecekmiş gibi bir yanlış var. Çünkü bu bacağı kalınlaştırır. Bir kadın için en yanlış yürüme tekniği, yokuş çıkmak ve ağırlık takarak yürümek. Bunlar bacağı aşağı doğru çeker.

Zaten sizi aşağı çeken bir çekim var. Bu yanlışlarla daha çok aşağı çekiliyor vücut. Bizi yaşlandıran şey yerçekimi. Bazı kadınlara squat bile çok iyi gelmiyor. Çünkü şişiriyor, bacak kalınlaşıyor.