Sıcaklık ve nemde rekor bekleniyor

Hafta başından itibaren ülkeyi etkisi altına alan çöl sıcakları adeta bunalttı.

Sıcaklık ve nemde rekor bekleniyor
Sabah'ta yer alan habere göre serinlemek isteyen vatandaşlar ağaç gölgeliklerine, parklara, sahillere ve su parklarına akın ederken cadde ve sokaklar boş kaldı. Bazı esnaf kepengini geç açtı, hortumla sulanan hayvanat bahçesindeki hayvanlara buzlu meyveler verildi. İstanbul Boğazı'nda plajları aratmayan görüntüler oluştu. Yetkililer yaşlı ve çocuklar için mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu. Açık renkli kıyafetler giyilmesini önerdi.

KLİMA SATIŞLARI PATLADI

Nem oranının yüzde 77'lere ulaştığı turizm cenneti Antalya'da sahiller, havuzlar ve su parkları doldu taştı. Uzakdoğulu turistler sıcak ve nemden korunmak için ilginç yöntemler denedi. Turistler hem şapka taktı, hem nem emici bez şemsiyeler açarak kendilerini korumaya çalıştı. 28 Temmuz ile 2 Ağustos arasında sıcaklık ve nem rekoru kırılacağı bildirildi.

Yurdun en sıcak yerlerinden Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak ve Mardin'de ise çöl sıcakları hayatı felç etti.

Cadde ve sokaklar boşalırken, bazı esnaf dükkânlarını öğleden sonra açtı. Klima satışlarında patlama yaşandı. Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesindeki termometre 52 dereceyi gösterdi. Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, Basra alçak basıncının etkisi altındaki Türkiye'de sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-9 derece üzerine çıkmasının beklendiğini bildirdi. Güler, "Son yıllardaki en yüksek sıcaklık değerlerini bekliyoruz" dedi.