Şiddet uyguladığı iddia edilen vali yardımcısı konuştu!

Eşine şiddet uyguladığı ve psikolojik baskı yaptığı iddia edilen Vali Yardımcısı Ş.K., Habertürk’e konuştu. Şiddet nedeniyle eşinin kimliğini bile değiştirdiği öne sürülen Vali Yardımcısı Ş.K., eşi ve çocuğuna yönelik şiddet iddialarını reddetti.

Şiddet uyguladığı iddia edilen vali yardımcısı konuştu!
Habertürk'te yer alan habere göre tarih öğretmeni olan eşi B.K.’ya şiddet uyguladığı iddia edilen Vali Yardımcısı Ş.K., eşinin psikolojik rahatsızlığı olduğunu ileri sürdü.

Ş.K., “Evlendikten sonra hastalığı başgösterdi. Psikiyatra birlikte gittik. Sakarya’ya gittikten sonra oradan döndürmek için çok uğraştım. Barışmaya çalıştım yanaşmadı. Tedavi ettirmeye çalışırken uzaklaştırma kararı çıkarttı. Bir ay önce yüz yüze görüştüm. Boşanma kararına saygı duyuyorum” dedi.

‘TEDAVİYİ KABUL ETMEDİ’

Vali Yardımcısı Ş.K., iddialarla ilgili şunları anlattı: “Eşimin zaman zaman atak dönemleri olan şizofreniye dönüşme ihtimali olan bir rahatsızlığı var. Bu hastalar tedaviyi reddettikleri gibi hastalığı da kabul etmiyorlar. 2 yıl önce aniden atak dönemi başladı. Birlikte psikiyatra gittik. Uzman durumu fark etmiş. İkimize de ilaç önerdi. Bana da vermesinin amacı, eşimin bu ilacı kullanmasını sağlamaktı. Çünkü bu hastalar tedaviyi reddediyordu. İlk dönemler her şey yolundaydı. Ama birileri ona ilaç kullanmamasını söylemiş, ‘Seni hasta yapmaya çalışıyor’ diye kandırmışlar.”

‘KAYMAKAM YÖNLENDİRDİ’

Sakarya’daki bir kadın kaymakamın yönlendirmesiyle eşinin kendisinden habersiz evi terk edip sığınmaevine yerleştiğini belirten Vali Yardımcısı Ş.K. şöyle devam etti. “Eşimin hasta olduğunu bildiğim için Sakarya’ya gittim. İstanbul’daki ailesiyle görüştüm, barışıp oradan çıkartmak istedim. Ama benimle gelmedi. Kaymakam ve vali yardımcısının eşi onu yönlendirdi. Hakkımda 6 ay uzaklaştırma kararı verildi. Akıl hastanesine yatırılıp tedavi görmem gibi tedbir kararları aldılar. Kararın gözden geçirilmesini istedim. Mahkeme ise eşimin can güvenliği olmadığı gerekçesiyle işyeri değiştirilmesi kararını verdi. Mahkeme ikimizi birden hastaneye sevk etti. Benimle ilgili ‘Öfke kontrolü bozukluğu yoktur’ raporu verildi.”

Eşinin 2015’in ekim ayında Sakarya’da boşanma davası açtığını söyleyen Ş.K., “Dava halen Yargıtay’da. Baba olarak çocuğumun nerede olduğunu bilmek zorunda değil miyim? Bu süreçte eşimin ailesiyle sürekli görüştüm. Bipolar bozukluk böyle hastaların normal tepkileri. Bu hastalık kolay teşhis edilen bir durum değil. Eşimi ve çocuğumu seven bir insanım. Onlara şiddet uygulamadım. Eşim bana, ‘Boşanmakta kararlıyım. Sen de kendine yeni bir hayat kur. Ben burada mutluyum’ dedi. Ben de saygı duyarım ‘Tamam’ dedim” dedi.