Tek seansla 2 yıl güzellik!..

Estetik cerrahinin gelişmesiyle pek çok yöntem hayatımıza girdi. Teknoloji de buna dâhil oldu. Şimdilerin son modası ses dalgalarıyla hem yüz hem de vücutta sıkılaşma sağlayan yüksek odaklı ultrason sistemi.

Tek seansla 2 yıl güzellik!..

Ağrısız, sızısız gerçekleşen yöntemin hiçbir yan etkisi yok. Kişi sosyal yaşantısına hemen dönebiliyor. İşlem sadece 1 uygulama gerektiriyor.

Böylesi ilk defa oluyor. Bir seansla geçmişe yolculuk yapabiliyorsunuz. Nasıl mı? Bu müthiş cihazı ve yöntemini bu işin uzmanına sordum ve geliştirilen sistemle ilgili tüm merak edilenlerin cevabını aldım. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Hilal Koral, yöntemin tüm inceliklerini Akşam Gazetesi'nden Mezin Dedeyi'ye anlattı...

SIKILAŞACAĞIM DİYENLERE

“Ses dalgaları ile çalışan yüksek odaklı ultrason sistemi, maksimum güvenli, ilk FDA onayı olan bir ultrason cihaz. Ameliyatsız yüz gençleştirmede yeni bir alternatif olan sistem hem yüz hem de vücutta aynı anda sıkılaşma imkânı sağlıyor. Bu tarz uygulamalar genellikle ameliyat aşamasına gelinmemiş kırışıklık ve sarkmalar için uygun. Dolayısıyla yaşlanma ve sarkmalara karşı erken önlem almanın önemi de ortaya çıkıyor. Erken evrede yapılan bu tarz uygulamalar yaşlanmayı geciktirdiği gibi sarkma ve kırışıklar konusunda da önlem almanızı sağlıyor. Henüz cerrahi operasyon gerektirmeyen durumlarda yüksek odaklı ultrason sistemi sarkmış cilt dokularını toparlıyor. Cildin derin tabakalarını (derin dermiş, deri altı tabaka ve SMAS) hedefliyor. Hedeflenen uygulama bölgesine ısı oluşturularak bu ısıyla sarkmış cilt ve dokular yeniden toparlanıyor. Yöntem yeni kollajen yapımını uyarıyor ve cilt yüzeyini yeniliyor. Kırışıklıkları azalttığı gibi cilde lifting yapıyor. Kaş kaldırmada ve gıdı bölgesini şekillendirmede çok başarılı sonuçlar veren bir yöntem.

ETKİSİNE GELİNCE...

Uygulamada, işlem yapılacak bölgeye ince bir tabaka halinde ultrason jeli sürülüyor ve ultrason başlığı ile bölgeye ses dalgaları aracılığıyla ısı gönderiliyor. İşlem esnasında kişi uygulamayı 3 boyutlu olarak takip edebiliyor. Bölgenin genişliğine göre uygulama 30 dakika ila 60 dakika arasında sürüyor. İşlem sadece bir defa yapılıyor ve etkisi 1 buçuk, 2 yıl kadar devam ediyor. Uygulama cildin derin dokularını hedeflediği için, işlem sonrası kısa süreli hafif kızarıklık olabiliyor ancak şişlik ve morarma gibi durumlar olmuyor ve kişiler sosyal yaşantısına hemen dönebiliyor.

AYNI ANDA BİRKAÇ BÖLGE

Güzellikte genellikle yüzü ön planda tutar vücudumuzda beğenmediğimiz bölgeleri kıyafetlerle kapatmayı tercih ederiz. Vücut şekillendirmede de yüzde olduğu gibi pek çok yöntem var günümüzde. Yüksek odaklı ultrason cihazı yüzle beraber kollardaki sarkmalar, bacak içlerindeki sarkma ve deformasyonların yanı sıra kadınların en çok şikayet ettiği bölge olan karın bölgesinde de oldukça etkili. Dekolte bölgesinde de kullanılan yöntem yüzde ise yanaklar, boyun, gıdı, alın ve kaş bölgesinde kullanılıyor. İşlem sonrası etki devam ettiği gibi 3 ay içerisinde net olarak kendini gösteriyor. Kaşlar hafif yukarıya kalktığı gibi kırışıklık ve sarkmalar da toparlanınca daha genç ve diri bir görünüm ortaya çıkıyor.

UYGULAMA SONRASI DİKKAT EDİLECEKLER…

Güneşten mutlaka kaçınmak gerektiği için bahar mevsimler ile beraber kış mevsimi bu tarz uygulamalar için ideal. Ayrıca uygulama sonrası o bölgeye çok sıcak ya da çok soğuk uygulamalar yapılmamalı. 1–2 hafta sauna ve buhar banyosundan kaçınılmalı. Ağır egzersizler yapılmamalı. Uygulama sonrası yaşlanmayı hızlandıran faktörler olan sigara, stres, aşırı makyaj ve cildi kurutacak çeşitli faktörlerden uzak durmak gerekir. Düzenli bir yaşam tarzı ve sağlıklı beslenme cildinizin genç kalmasına destek olacaktır. Arzuya ve yaşam tarzına göre istenirse 1 buçuk, 2 yıl sonra yüksek odaklı ultrasın uygulaması tekrar yaptırılabilir. Ancak üst üste asla uygulama yapılmaması önerilir. Bu işlem sadece maksimum 1 saatlik tek seanstan oluyor.

Konular Kadın / Bakım