Terlikli Ali eğitme geri dönebilecek!

Sosyal medya fenomeni Ali Uçar’ın, eğitimine dönme şansı doğdu. Bayraklı Akşam Lisesi Genel Müdürü Bekir Kocagöz, “Okulumuza gelsin eğitim masraflarını biz karşılayacağız” dedi. Uçar da “Bu teklife çok sevindim” dedi.

Terlikli Ali eğitme geri dönebilecek!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre terlikle bindiği İZBAN treninde kitap okurken çekilen fotoğrafı, "Entel olcam, kız tavlıcam diye kendini yırtan İZBAN kekosu, terliklerine bayıldım" notuyla sosyal medyada paylaşılınca fenomen haline gelen Ali Uçar'ın talihi de değişiyor.

Tam bir kitap kurdu olduğu ortaya çıkan Uçar, maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamadığını açıklayınca sürpriz bir teklif aldı. İzmir Bayraklı Akşam Lisesi Genel Müdürü Bekir Kocagöz, "Yeni Asır'da okuduğum röportajında eğitimini maddi imkansızlıklar nedeniyle tamamlayamadığını ve 6. sınıfta okuldan ayrıldığını üzülerek öğrendim. Kendisi de uygun görürse ve eğitime yeniden başlamak isterse, dışardan bitirmesi için tüm eğitim masraflarını biz karşılayacağız. Bunu reklam olsun diye de yapmıyorum. Ali gibi güzel insanların daha iyi yerlere gelerek eğitime destek vereceğinden emin olduğum için yapıyorum" dedi. Ali Uçar da, "Bu teklife çok sevindim. İşimi de aksatmadan mutlaka okuyacağım ve eğitimimi tamamlayacağım" cevabını verdi.

Fuarda ilgi gördü

Bu arada Ali Uçar, 20.İzmir Kitap Fuarı'nı ziyaret etti. Tüm stantları dolaşan Ali Uçar, kitapları ilgiyle inceledi. Önsözlerini okuyup içeriği hakkında bilgi edinmeye çalıştı. Uçar, bu sırada kendisini tanıyan birçok kişiyle de kısa süreli sohbetler etti. Uçar, kendisiyle ilgili olumsuz paylaşımı unuttuğunu, ama kitap okumayı özendirdiğine ise çok sevirdiğini söyledi. Uçar, "Bu olay, benim tanınmamı sağladı. Ama asıl önemli olan kitap okuduğum için tanınmak. Kötü bir olayla tanınmadım" diye konuştu.