Uyuşturucuya karşı ‘terör’ mücadelesi!

Toplumun huzuruna ve devlet mekanizmasının işleyişine ciddi zarar veren, en çok da gençleri etkileyen uyuşturucunun yıkıcı etkilerinin tamamen ortadan kaldırılması için son dönemde yeni bir anlayış ortaya koyan Türkiye, uyuşturucuyla mücadeleyi terörle mücadele seviyesine taşıdı.

Uyuşturucuya karşı ‘terör’ mücadelesi!
SİVİL TOPLUM DA SAVAŞIYOR

Yeni Asır'da yer alan habere göre
merak, özenti, kendini ispat, aile sevgisinden yoksunluk, kendini boşlukta hissetme gibi nedenlerle başlanan ve bağımlılığa yol açan uyuşturucuyla mücadele için devletin kurduğu mekanizmalara sivil toplum eliyle de destekler sağlanarak, sağlıklı bir toplum yaratmanın uğraşı veriliyor.

HAİNLERİN FİNANS KAYNAĞI

Uyuşturucuyu gelir kaynağı olarak en çok terör örgütleri kullanıyor. Terör örgütleri, bu yolla elde ettikleri kirli parayı silah, barınma, beslenme, iletişim ve propaganda gibi ihtiyaçların organizesinde kullanıyor. Uluslararası uyuşturucu raporlarında, dünya genelindeki uyuşturucu ticareti hacminin 320 milyar dolar olduğu ve bu miktarın organize suç ve terör örgütlerinin finans kaynağının önemli bir kısmını oluşturduğuna vurgu yapılıyor. TSK ile emniyetin uyuşturucuyla mücadeledesinde 49 bin kişi tutuklandı.

TSK'nın 2017'de sınır operasyonlarında 54 ton uyuşturucu, 4 milyon 734 bin 27 kök Hint keneviri ve 26 bin 483 hap ele geçirildi.