Vasiyetiyle umut oldu!..

Son 10 yıldır Muğla Köyceğiz'de yaşayan İngiliz Stephen Boulton kalp krizine yenildi. Vasiyeti üzerine bağışlanan organlarından korneaları 2 kişiye nakledildi.

Vasiyetiyle umut oldu!..
Sabah'ın haberine göre Muğla'da beyin ölümü gerçekleşen ve yüzü dahil tüm organları bağışlanan 61 yaşındaki İngiliz pilot Stephen Cecil Boulton'un yüzü, nakil için hazır bekletilen ilk hastanın kadın olması, başka bir nakil için ise Sağlık Bakanlığı'nın yüz naklinde 55 yaş sınırı koyması nedeniyle alınamadı. Kalbi durduğu için diğer organları da alınamayan Boulton'un sadece korneaları iki hastaya nakledilebildi. Vasiyetiyle ve iyi niyetiyle tüm Türkiye'ye örnek olan Boulton yine vasiyetine uygun olarak Köyceğiz'de bir Türk ve Müslüman gibi uğurlanacak. İngiliz Hava Subayı Stephen Cecil Boulton, yıllar önce tatile geldiği Köyceğiz'e hayran kaldı. On yıl önce emekli olan Boulton, eşi Paula Boulton ile birlikte çok sevdiği Köyceğiz'e yerleşti. İyilikseverliği ile tanınan Boulton'u Köyceğizliler de çok sevdi. Türk vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulunan Boulton eşine tüm organlarını bağışlamasını, Türk geleneklerine ve İslami kurallara göre Köyceğiz'e gömülmesini vasiyet etti. Bir süre önce rahatsızlanan ve beyninde tümör olduğu tespit edilen Boulton, uzun süre tedavi gördü. Tedavinin ardından sağlığına kavuşan Boultan geçen hafta kalp krizi geçirdi. Muğla Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırılan Boulton'un duran kalbi çalıştırıldı ancak, tedavisi sürerken önceki gün bu kez beyin ölümü gerçekleşti.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU

Paula Boulton eşinin vasiyetini yerine getirerek, yüzü dahil tüm organlarını bağışladı. Bu arada Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Ömer Özkan'ın ekibi Muğla'da bir kadın hastanın yüzünün bağışlandığını duyup, harekete geçti. 2 yıldır bekleyen kadın hastaya bilgi verildi. Ancak yüzü bağışlanan kişinin erkek olduğu anlaşıldı. Ayrıca hastanın yaşının 61 olması da başka bir yüz nakile engel oldu. Öte yandan Muğla'da doktorlar Boulton'un organlarını almak için harekete geçti. Ancak Boulton'un kalbi tekrar durunca ümitler söndü. Boulton'un sadece korneaları alınabildi. Kornealar İzmir'e gönderilirken, Boulton ise tüm organları ve yüzü alınamasa da vasiyetiyle tüm Türkiye'ye örnek oldu.

'CENAZESİNİ TÜRK GİBİ DEFNEDECEĞİZ'

Eşinin iyilik yapmayı çok sevdiğini anlatan Paula Boulton, "Vasiyetiyle de son iyiliğini yapmak istedi. Her perşembe 14.00'te Türkçe kursuna giderdi. Cenazesini de aynı gün ve saatte Türk geleneklerine göre defnedeceğiz. Türk vatandaşı olmayı çok istiyordu ama işlemleri tamamlamaya ömrü yetmedi. Ben de burada yaşamaya devam edeceğim. Burası artık bizim evimiz" dedi.

Boulton, kardeşinin de 17 yıl önce karaciğer nakliyle hayata döndüğünü belirterek, organ bağışına dikkat çekti.