Yardımcı pilotun eski aşkından şok sözler!

Germanwings uçağını düşüren pilotun, sevgilisi Maria’ya “Bir gün sistemi değiştirecek bir şey yapacağım ve herkes adımı öğrenecek” demiş.

Yardımcı pilotun eski aşkından şok sözler!
Akşam'da yer alan habere göre Alman Germanwings uçağını bile bile Alp Dağlarına düşüren pilot Andreas Lubitz’in, ayrıldığı hostes sevgilisi Bild gazetesine konuştu. Adı Maria W. (26), kaza haberini duyar duymaz Lubitz’in ona geçen yıl söylediği şu sözleri hatırladığını aktardı: “Bir gün tüm sistemi değiştirecek bir şey yapacağım ve o zaman herkes benim adımı öğrenecek ve unutmayacak.”

‘DÜŞÜYORUZ DİYE ÇIĞLIK ATIYORDU’

“Ne demek istediğini hiç anlamamıştım ama şimdi ortaya çıktı”
diyen Maria W., Lubitz’i “sancılı bir karakter” olarak tanımladı ve onu kendisini korkutan kişisel sorunları ve değişken davranışları yüzünden terk ettiğini söyledi. Geceleri kâbus gördüğünde, ‘Düşüyoruz’ diye çığlıklar atarak uyandığını anlatan kadın, “İçinde yaşadıklarını başkalarından nasıl gizleyeceğini çok iyi biliyordu” dedi.

Bir gün önce ayrıldılar

Fransız basınına göre pilot Lubitz ile sevgilisi Düsseldorf’un banliyösünde birlikte yaşıyordu ve kazadan bir gün önce ayrıldılar. Lubitz, sevgilisini yeniden kazanmak için Audi marka iki lüks otomobil sipariş etti, fakat kız arkadaşı teklifi reddetti.

Lufthansa'dan 50 bin euro tazminat

Lufthansa, kendisine bağlı Germanwings uçağında hayatını kaybedenlerin ailelerine yolcu başına 50 bin euro tazminat ödeyeceğini açıkladı. Uçağın enkazında ceset arama çalışmaları ise sürüyor. Bu çalışmaların 2 hafta devam edebileceği belirtildi.

Kayak yaptığı yere düşürdü

Fransız televizyonu iTele’ye göre Lubitz, uçağı düşürdüğü bölgeyi, 1996-2003 yılları arasında kayak yapmak için sık sık gittiği için, çok iyi biliyordu.