1 kuruşluk borca, 60 TL masraflı ihtarname

Mardin'in Midyat ilçesinde bir akaryakıt istasyonu sahibine gelen 1 kuruşluk ihtar mektubu iş adamını şaşırttı. 1 kuruşluk borca karşılık gönderilen belgenin posta ve ihtarname masrafı 60.81 TL.

1 kuruşluk borca, 60 TL masraflı ihtarname

Gazetecilere açıklama yapan işadamı Metin Doğan, 1 kuruşun bir hafta içinde ödenmediği takdirde hakkında yasal işlem başlatılacağını söyledi. Doğan, gelen ihtarname ile adeta şoke olduğunu belirtti. İşadamı Doğan, 1 kuruşluk borç yüzünden gönderilen ihtarname için 60.81 lira ödemeye mahkum edilmesi karşısında, borcunun 60 bin 81 katı istenmesine tepki gösterdi. İki yıl önce araba almak için bir bankadan kredi kullandığını belirten İşadamı Metin Doğan, "Aldığım arabanın taksitlerini zamanında ve kuruşu kuruşuna ödedim.

Hatta o zaman banka benden 5 bin lira kazandı. 2009 yılında ben aracın borcunu tamamen bitirdim. Bunu ödeyemezsem birçok faiz işletileceği de belirtiliyor. Müşteri çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar ama 1 kuruş için yaptıklarına bakın. Olacak şey değil" dedi.

Bu basit olay yüzünden diğer bankalardaki itibarının zedelendiğini belirten Doğan, "Bu tür basit hatalar işadamlarını yıpratıyor. Kat kat vergi versek bu kadar rahatsızlık vermezdi. Kanunlarımızın bu kadar suçlama ve keyfi uygulamalara müsaade etmemesi gerekir" şeklinde konuşarak tepkisini gösterdi.

Doğan ayrıca, banka yetkililerinden açıklama ve özür beklediğini sözlerine ekledi.
Diyarbakır Ofis Şubesi'nin, İstanbul Beyoğlu 23. Noterliği aracılığıyla gönderilen ihtarnameye masrafıyla birlikte bir hafta içerisinde ödeme yapılması isteniyor.

İHA