11 yaşındaki Arif'i vuran maganda aranıyor!..

İzmir polisi, yılbaşı akşamı evlerinin terasında maganda kurşunu ile vurulan 11 yaşındaki Arif Dallı’nın katilini bulmak için, iki günde bin eve ulaşıp 2 bin kişinin bilgisine başvurdu.

11 yaşındaki Arif'i vuran maganda aranıyor!..

İzmir'in Bornova ilçesinde, terasta havai fişek gösterisini izlerken kimliği belirsiz bir magandanın tabancasından çıkan merminin başından yaraladığı 11 yaşındaki Arif Dallı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam mücadelesi verirken, İzmir polisi magandayı bulmak için harekete geçti.

Maganda kurşunuyla yaşamını yitiren Umut Ceylan olayındaki stratejiyi izleyen polis, olay yerinin etrafında dedektörlerle boş kovan aradı.

500 metre çapta araştırma

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 400 polis, Arif'i yaralayan magandayı bulmak için olay yerini merkez alıp 500 metrelik çapta sokak sokak araştırma yaptı. Çevrede dedektörlerle mermi kovanı arayan polis, şu ana kadar net bir bulguya ulaşamadı. Binin üzerinde adrese gidildiği, çevrede oturan 2 bin kişi ile yüz yüze görüşüldüğü de öğrenildi. Polis, vatandaşlara, olay sırasında silahla ateş eden birini görüp görmediklerini, silah sesi duyup duymadıklarını soruyor. İzmir Polis Kriminal Bölge Laboratuvarı da gelecek her türlü örneği anında değerlendirmek için özel önlem aldı.

Polisin, küçük çocuğun çekilen röntgen filminden yola çıkarak yaptığı tahmine göre merminin 9 mm. çapında bir silaha ait olabileceği belirtildi. Polise göre Arif'i yaralayan mermi evin yakınlarından atıldı ve 'yorgun' özelliği taşımıyor.

Bilkay: Polis kendi çocuğu gibi araştırıyor

Olay yerine gidip incelemelerde bulunan, kendisi de bir kriminal uzmanı olan İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, tüm mesailerini küçük Arif'i yaralayan kişiyi bulmak için harcadıklarını söyledi. Umut Ceylan olayını hatırlatan ve talihsiz çocuğun katil zanlısının titiz bir çalışmayla yakalanıp adalete teslim edildiğini belirten Bilkay, "O zaman da dediğimiz gibi, olay kendi çocuğumuzun başına gelmiş gibi düşünüp o titizlikle çalışıyoruz. Arkadaşlarımız ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Şu an için elimizde bir delil yok. Umut olayında elimizde bir mermi çekirdeği delil olarak bulunuyordu. Çekirdek küçük yavrumuzun başında olduğu için hangi silahtan olduğunu istesek de belirleyemeyiz. Ancak tüm birimlerimizle, var gücümüzle bu olayı araştırıyoruz. İnşallah kısa sürede yavrumuzu yaralan kişiyi de bulup adalete teslim ederiz" diye konuştu.

Umut'un katili kaçamadı

Geçtiğimiz Ağustos ayında İzmir'in Karabağlar ilçesinde parkta oynayan 6 yaşındaki Umut Ceylan bir anda yere yığılmış, hastaneye kaldırılan Umut'un nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla başından vurulduğu anlaşılmıştı. Doktorların tüm müdahalesine karşın Umut, kurtarılamamıştı. Umut Ceylan'ın katil zanlısı, polisin çevrede yaptığı yoğun araştırma ve takip sonucunda iki ayda bulunmuştu.

Mermi çekirdeği duruyor

Ege Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisine devam edilen Arif Dallı'nın hayati tehlikesinin sürdüğü, gözetim süresinin dolmasının ardından başındaki mermi çekirdeğinin çıkarılıp çıkarılmayacağına karar verileceği öğrenildi. Hastane bahçesinde bekleyişini sürdüren baba Şerafettin Balcı, "Doktorların vereceği kararı bekliyoruz. Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın" dedi.

FATİH ŞENDİL /YENİ ASIR İNTERNET SİTESİ