13 şehit memleketlerinde toprağa verildi

Kayseri’de PKK’nın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen 13 komando memleketlerinde toprağa verildi. Şehitler için düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Şehit piyade er Yunus Emre Duran’ı Ankara’da devletin zirvesi uğurladı.

13 şehit memleketlerinde toprağa verildi
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre PKK'ya büyük darbe vuran askerleri taşıyan araca yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen 13 asker düzenlenen cenaze törenleriyle memleketlerinde toprağa verildi. Şehitler için ilk tören görev yaptıkları Kayseri'de düzenlendi. Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan 14 askerden kimlik tespit çalışmaları tamamlanan 7'sinin cenazesi, memleketlerine uğurlandı. Şehitlerden Kırşehir nüfusuna kayıtlı olan Piyade Onbaşı Ahmet Taş ile Piyade Onbaşı Muhammed Ali Ocak'ın naaşları, Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi morgundan alınarak karayoluyla memleketlerine gönderildi.

ASKERLERE EN ACI VEDA

Şehitler Ulaştırma Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren, Piyade Onbaşı Mustafa Cihan, Ulaştırma Er Raşit Yücel, Piyade Çavuş Arif Tuğ, İstihkam Er Uğur Korkmaz için ise Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında tören düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, tören öncesi şehit ailelerine başsağlığı diledi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, katafalka konuldu. Törenin ardından şehit Ağaçyetiştiren'in naaşı İstanbul'a, şehit Cihan'ın naaşı Osmaniye'ye, şehit Yücel'in naaşı Kocaeli'ne, şehit Tuğ'un naaşı Erzurum'a ve şehit Korkmaz'ın naaşı askeri uçakla Rize'ye gönderildi. Diğer 7 şehidin cenazeleri önceki gün memleketlerine uğurlanmıştı.

DEVLET UĞURLADI

Şehit piyade er Yunus Emre Duran, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit er Duran için öğle namazına müteakip, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Tuğrul Türkeş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, cami avlusundaki şehit erin ailesine taziye dileklerini iletti.

ŞEHİT BABASINA BAŞBAKAN TESELLİSİ

Öğle namazının ardından şehit er Duran için cenaze namazı kılındı. Başbakan Yıldırım, elini tuttuğu şehit erin babası Mahmut Duran ile naaşın başına geldi. Cenaze namazının ardından Duran'ın naaşı askerlerin omuzunda top arabasına alındı. Duran'ın naaşını taşıyan cenaze aracı camiden ayrılırken güçlükle ayakta duran anne Selver Duran ile şehit erin kardeşleri gözyaşlarına boğuldu.

ONBİNLER OMUZ VERDİ

Piyade Er Serdar Amak, İzmir'in Menemen ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Serdar Amak'ın (20) naaşı, Menemen Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Merkez Yeni Camisine getirildi. Burada oğlunun naaşına sarılan anne Dilber ve baba Arif Amak ile şehidin 5 kardeşi gözyaşı döktü. Şehit askerlerden Muhabere Onbaşı Abdülsamet Özen, Kocaeli'nde, Sıhhiye Er Hasan İlhan, Denizli'de, Ulaştırma Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren İstanbul'da, Kamil Tunç Afyon'da Piyade Çavuş Arif Tuğ ise Erzurum'da toprağa verildi. Şehit asker Uğur Korkmaz ise bugün Rize'de son yolculuğuna uğurlanacak.

Ayağın üşümesin ana

Şehit er Kenan Döngel'in naaşı ise Sinop'ta toprağa verildi. Şehidin evinde Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehidin annesi Şehime, babası Özcan, erkek kardeşi Mertcan ile kız kardeşi Livanur Döngel, taziyeleri kabul etti. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, cenaze namazı için ilçe merkezindeki antik tiyatronun önüne getirildi.

ASKERLER HAVLU SERDİ

Bu sırada askerler, şehidin annesi Şehime Döngel'in ayağında yazlık ayakkabı olduğunu ve ıslanmasından dolayı üşüdüğünü fark etti. Annenin ayaklarını havlularla saran askerler, yarım saat içinde yeni ayakkabı ve çorap alarak, şehidin annesine giydirdi.

“Keşke şehit olsam" derdi

Piyade komando onbaşı Mustafa Cihan'ın cenazesi ise, memleketi Osmaniye'de defnedildi. Babaevinde helallik alınması sırasında anne Yasemin, baba Muhterem ve kardeşi Osman Cihan tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada anne Yasemin Cihan, “Son bir defa görüp koklasaydım. Şehit olduğuna yanmıyorum. Vatan için şehit oldun. Keşke gidip son bir kez yüzünü görseydim. Ona yanıyorum. Kendisi bile 'Anne keşke şehit olsam' derdi." diye ağladı. Şehidin kardeşi Osman Cihan, “Terhisine bir ay kala şehit oldu" dedi.

İki arkadaşı terör ayırdı

Saldırıda şehit düşen piyade onbaşılar Muhammed Ali Ocak Yozgat'ın cenazesi Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, Ahmet Taş'ın naaşı ise Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde toprağa verildi. Ocak ve Taş'ın Türk bayrağına sarılı naaşları, karayoluyla Çiçekdağı ilçesine getirildi. Babaevlerinde helallik alınmasından sonra cenazeler, tören için ilçe meydanına götürüldü.

KADER BİRLİĞİ

İlçe meydanında şehitlerin babaları Selver Ocak ile Osman Taş, ayakta durmakta zorlandıkları için tekerlekli sandalyede taziyeleri kabul etti. Cenazeler, ilçe meydanına getirildiği sırada alanda bulunanlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Şehit onbaşılar Ahmet Taş ile Muhammed Ali Ocak'ın yakın arkadaş oldukları, acemi birliğini beraber tamamladıkları ve usta birliğinde vatani görevlerini yaparken şehit düştükleri öğrenildi.

Oğlumu iki aydır görmedim

Şehit olan er Raşit Yücel, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Anne Şükran Yücel, şehit oğlunun tabutu başında “Oğlumu gösterin bana. 2 aydır görmedim. Ben onu vatana şehit verdim" dedi. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, babası Ferit Yücel ve askerlerin omuzlarında taşınarak, tekbirler eşliğinde top arabasına konuldu. Daha sonra cenaze aracına nakledilen şehidin naaşı, Körfez Şehitliği'nde toprağa verildi.