1500 yıllık İncil otobüste ele geçirildi!

Aydın'da yol araması yapan jandarma, ceylan derisi altın yazmalı 1500 yıllık İncil'i gazete kağıtlarına sarılmış halde buldu. Kutsal kitabı Diyarbakır'dan Bodrum'a götürmek isterken yakalanan S.D, "Rahmetli dedem, İncil'in yerini rüyamda tarif etmişti" dedi

1500 yıllık İncil otobüste ele geçirildi!
Yeni Asır'dan Ümit Özmen'in haberine göre Aydın'ın Buharkent ilçesinde yolcu otobüsünü durdurup arama yapan Jandarma, bir yolcu tarafından otobüste gizlenmiş Hz. İsa'nın ilk öğütlerini verdiği Aramice dilinde yazılmış figürlerin olduğu 1500 yıllık tarihi İncil ele geçirdi. Kutsal kitap İncil'in, ilk bakışta orijinal olduğunun anlaşıldığını belirten yetkililer, yine de dolandırıcılık amacıyla basılmış bir kitap olabileceği iddialarının da araştırılacağını söyledi. Gözaltına alınan S.D, "Ölen dedem rüyama girdi ve bu İncil'in yerini tarif etti. Oradan buldum" diye kendini savundu.

Buharkent Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Denizli-İzmir karayolu üzerindeki yol kontrolünde, Diyarbakır'dan Bodrum'a giden yolcu otobüsünü durdurdu. Aramada 28 yaşındaki S.D'ye ait koltukta 1500 yıllık İncil, gazete kağıtlarına sarılı halde bulundu. Ceylan derisine yazılmış altın yazmalı İncil'in bulunmasının ardından Nazilli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile gözaltına alınan S.D. ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Müzeye teslim edildi

Ceylan derisi üzerine yazılar ve figürler işlenen 34 sahifelik altın yazmalı kitabın, Hz. İsa'nın ilk öğütlerini verdiği Aramice dilinde yazılı olduğu iddia edildi. Kitap, inceleme için Karacasu Afrodisias Müzesi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Müze yetkilileri, ayrıntılı bilimsel araştırma için üniversitelerden destek isteneceğini söyledi.

5 yıl önce bulmuş

Bodrum gibi yabancı uyruklu vatandaşların ağırlıklı yaşadığı turistik şehirde kitabı satmayı planlandığı tahmin edilen S.D. ise ifadesinde iddiaları reddederek kitabı okuması için uzman aradığını savundu. Kitabı 5 yıl önce bulduğunu söyleyen S.D'nin, "Rahmetli dedem 6 yıl önce rüyama girdi. Bana bir ağaçtan bahsederek burayı kazmamı söyledi. İlk zamanlar ciddiye almadım ama rüyalar sıklaştı. Ben de o ağacı bularak kazdım. Kitabı buldum. Şimdi de uzmanlara teslim etmek için götürüyordum" dediği öğrenildi.