2 milyon liraya 4 bin güvercin almış!

Bornova’da çalıştığı bankadan zimmetine 2 milyon lira geçiren veznedar Nevzat Ak, polise teslim oldu. Geçtiğimiz 24 Ekim’de ortadan kaybolan Ak, zimmetine geçirdiği parayla 4 bin güvercin aldığını iddia etti.

2 milyon liraya 4 bin güvercin almış!
Yeni Asır'dan Ceyhan Torlak'ın haberine göre İzmir Bornova'da veznedar olarak çalıştığı bankada 2 milyon lirayı zimmetine geçiren 37 yaşındaki Nevzat Ak, polise teslim oldu. Ak, ifadesinde "Ben güvercin hastasıyım. Zimmetime geçirdiğim paralarla güvercin aldım. Yaklaşık 4 bin güvercinim var" dedi.

Bornova'daki bir bankada 8 yıldır veznedar olarak çalışan evli bir çocuk babası Nevzat Ak'ın (37), bir süredir hesaplarda usulsüzlük yaptığını tespit eden banka yöneticileri inceleme başlattı.

Ancak durumu fark eden Ak, geçen 24 Ekim günü saat 11.00 sıralarında 'Birazdan geliyorum' deyip kayıplara karıştı. Ak'ın kaybolmasının ardından yapılan incelemede 2 milyon lirayı zimmetine geçirdiği belirlendi.

"Güvercin hastasıyım"

Banka veznedar Ak hakkında şikayetçi olurken, polise kayıp başvurusunda bulunan eşi Sevim Ak ise, "Kumar, alkol ya da başka kötü bir alışkanlığı yok. Kimseye de borcu bulunmuyor" dedi.

Kaçtıktan sonra Muğla ve Aydın'a gittiği belirlenen ve önceki gün Yeşilyurt Polis Merkezi'ne giderek teslim olan Ak ise, "8 yıldır bankada görev yapıyorum ve ileride müdür yardımcısı olacaktım. Ancak ben güvercin hastasıyım. Zimmetime geçirdiğim paralarla güvercin aldım. Yaklaşık 4 bin güvercinim var. Bu güvercinler çok pahalı. Paraları, ATM hesabına kesip, sonrasında tanıtma işlemini yapmadım. Zimmetime geçirdiğim parayı bankaya ödemek istedim ama toparlayamadım" dedi.