24 Nisan şehidine isyan: ‘Ölümü tesadüf olamaz’

Batman’da terhisine 17 gün kala kaza kurşunuyla şehit olan Sevak Balıkçı’nın ailesi “Olayın Paskalyamızın olduğu 24 Nisan’a denk gelmesi nasıl bir tesadüf? Araştırılmasını istiyoruz” diye isyan etti.

24 Nisan şehidine isyan: ‘Ölümü tesadüf olamaz’

Batman’ın Kozlu İlçesi’ne bağlı Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda vatani görevini yapan 24 yaşındaki Sevak Şahin Balıkçı, 24 Nisan pazar sabahı tel örgü çektikleri alanda doldur-boşalt yapan bir başka askerin silahından çıkan kurşunla şehit oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Seramik Bölümü’nden mezun olduktan sonra askere giden Balıkçı’nın, terhisine 17 gün kala ölmesi ailesini yıktı. İstanbul’a getirilen Balıkçı’nın cenazesi yarın Feriköy Kilisesi’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Anne Ani Balıkçı, oğlunun kaza kurşunuyla öldüğüne inanmıyor: “Ben oğlumu orduya emanet ettim ama onlar emanetimi koruyamadılar. Oğlumun ölümünün araştırılmasını istiyorum. Tel örgü çekerlerken asker arkadaşı silahını doldurboşalt yapıyormuş. O sırada oğlum karnından vurulmuş. Böyle kaza olmaz.”

’BU NASIL BİR TESADÜF?’


Oğlunun Ermeni kimliğinden ötürü askerde herhangi bir sıkıntı çekmediğini belirten anne Balıkçı şöyle konuştu: “Biz ayrımcılık yapmıyoruz ama ölümünün 24 Nisan’a denk gelmesi nasıl bir tesadüf? Biz Ermeni Müslüman ayrımı bilmeyiz. Ailemin yarısı Müslüman. Biz Hrant ile aynı fikirde insanlarız. İnsanlık, kardeşlik istiyoruz. Pazar günü Paskalyamız vardı. Oğluma arkadaşlarıyla paylaşsın diye iki koli Paskalya çöreği gönderdim. Cumartesi günü kolilerden birini almış. Ertesi gün oğlumun ölüm haberini eve gelen askerler haber verdi. Onlara bir gâvur daha gitti öyle mi dedim. Yok öyle bir şey dediler.”

’BİZİ KAHREDİYOR’

Oğlunun cenazesini teslim alırken tabutuna sarılıp gözyaşlarına boğulan babası Garbis Balıkçı ise şöyle konuştu: “Biz onu vatanımız için askere yolladık. Fakat serseri bir kardeş kurşunuyla öldü. Eğer çatışmada böyle bir şey olsa gurur duyardık, ama bir kardeş kurşunuyla ölmesi bizi kahrediyor. Bunun araştırılmasını istiyoruz.”

Batman Jandarma Komutanlığı yetkilileri, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdiler.