30 bin lira izdihamı!..

30 bin lira hibe desteğine genç çiftçiler hücum etti. Gıda Bakanı Çelik, 378 bin gençten başvuru geldiğini, program ile bu yıl 450 milyon liralık kaynak kullandırılacağını açıkladı.

30 bin lira izdihamı!..
Takvim'de yer alan habere göre genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak programa ilgi büyük oldu. 378 bin genç çiftçi, projeden faydalanmak için başvuru yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı'na başvuruların 13 Nisan-12 Mayıs arasında yapıldığını hatırlattı. Çelik, 378 bin gencin başvuru dosyalarının illerde oluşturulacak Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından 21 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında değerlendirileceğini; şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilere pozitif ayrımcılık yapılacağını söyledi.

Değerlendirme sonunda asil ve yedek listelerin belirleneceğini ve listelerin 4-10 Haziran arasında ilan edileceğini belirten Çelik, 11-17 Haziran tarihleri arasında da genç çiftçilerle hibe sözleşmelerinin il ve ilçe müdürlüklerinde imzalanacağını ve projelerin uygulanmasına başlanacağını kaydetti.

Projelerin, uygulamanın her aşamasında takip ve kontrol edileceğini vurgulayan Çelik, 3 yıllık bir süreci kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen projeler için bu yıl itibarıyla 450 milyon liralık kaynak kullandırılacağını bildirdi.

Çelik, başvuruların 370 bininin hayvansal üretim, 8 bininin bitkisel ve diğer üretim kapsamında yapıldığını ifade etti...