'4 askeri yetkili görevinden alındı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan,Ukrayna ve Bosna Hersek ziyaretleri öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

'4 askeri yetkili görevinden alındı'

Türkiye -Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 2'nci toplantısına katılacak olan Başbakan Erdoğan, Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeş iki millet, iki dost ülke olduğunu belirterek, gerçekleştirilen toplantıların iki ülke arasındaki işbirliğinin gelişmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili basına yansıyan raporun sorulması üzerine; "Henüz kesinleşmiş bir rapor yok. Çalışmalar devam ediyor. Alandaki temizlik çalışmaları da devam ediyor. Şu ana kadar oradaki şehitlerimizin 1 tanesinin defni gerçekleşti. Bunun dışında 19 şehidimizin DNA testi tamamlandı. Fakat buna rağmen yinede herhangi bir gelişme olur mu olmaz mı diye, 24'ü de tamamlandıktan sonra cenazeler ailelerine teslim edilecekler."

"TSK, KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARINI YARGIYA TAŞIYACAK"

Başbakan Erdoğan patlama sonrası 4 askeri yetkilinin görev yerlerinin değiştiğini söyleyerek rütbelerinin albay, yarbay, binbaşı ve astsubay olduğunu ifade etti. Cephanelikteki patlamanın sobataj mı yoksa ihmal sonucu mu olduğunun yapılan çalışmalar sonucunda kesinlik kazanacağını belirten Erdoğan, rapor kesinleşmeden açıklama yapmanın 'durumdan bir şey çıkarma gayreti' olduğunu savundu. Bu tür açıklamaların şehit yakınlarının acısını arttırdığını söyleyen Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Yüzde 99 sabotaj' sözlerini de eleştirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kılıçdaroğlu'nun sözlerini yargıya götüreceğini açıklayan Erdoğan, hükümet olarakta yargı yolunu açık tuttuklarını ifade etti.

Afyonkarahisar Valisi ile Genelkurmay Başkanı'nın hediyeleşmesini 'yanlış bir hadise olarak' nitelendiren Erdoğan, Vali'nin böyle bir hediyeleşme töreni yapması ve bunun fotoğraflarını siteye koymasını yanlış bir davranış olarak gördüğünü söyledi. Vali'ye gerekli uyarıları yaptıkları belirten Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Özel'in bu olaydan dolayı oldukça üzgün olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, Lübnan'da kaçırılan Türk işadamının serbest bırakıldığı iddialarınının doğrulanmadığını ifade ederek Dışişleri Bakanlığı'nın gerekli temaslarda bulunduğunu da söyledi.

"HAŞİMİ'Yİ TESLİM ETMEYİZ"

Irak Cumhurbaşkanı Haşimi hakkındaki idam kararını değerlendiren Erdoğan, Haşimi'nin Türkiye'de kalmak istediği süre boyunca kalabileceğini ve talep gelmesi durumda da teslim etmeyeceklerini söyledi.