7 liselinin araba gezisinde facia!...

Torbalı'da babasının otomobilini izinsiz alıp 6 arkadaşıyla gezintiye çıkan Ayrancılar Çok Programlı Lisesi 10. sınıf öğrencisi Selahattin Kuru (16), 7 takla attı. Kuru ve Hasan Aydöner öldü, 3 öğrenci ağır yaralandı.

7 liselinin araba gezisinde facia!...

İzmir’in Torbalı ilçesinde, 16 yaşındaki lise öğrencisi Selahattin Kuru’nun bababından izinsiz olarak alıp kullandığı otomobil devrildi. Kazada, Kuru ile birlikte bir arkadaşı öldü, 3’ü yaralandı.
İlçeyi yasa boğan kaza 11.00 sularında Ayrancılar mahallesi Yeni Pancar yolu üzerinde meydana geldi. Ayrancılar Çok Programlı Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Selahattin Kuru, hafta sonu devam ettiği kurstan çıktıktan sonra, yanına arkadaşları 16 yaşındaki Mehmet Tosun, Ali Saydam, Enes Güzelizmir, Ozan Tut, Nihat Atalay ve Hasan Aydöner’i de alarak babasına ait 35 TNP 96 plakalı otomobille gezintiye çıktı.

GEZDİRMEK İSTEMİŞTİ

Okulun bulunduğu caddeden yokuş aşağı inerken Başakkent Sitesi Kavşağı’na geldiği sırada virajı alamayan ehliyetsiz liseli Kuru, direksiyon hakimiyetini keybederek yol kenarındaki mıcırlara girdi. Mıcırlı yola hızla dalan araç kontrolden çıkıp yedi takla attıktan sonra şarampole yuvarlandı.
Kazada sürücü koltuğunda oturan Selahattin Kuru ve arkadaşı Hasan Aydöner olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazayı görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kazada ağır yaralanan Mehmet Tosun, Nihat Atalay ve Enes Güzelizmir İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, Ozan Tut ve Ali Saydam kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza sonucu otomobilde yapılan incelemede hız göstergesinin 80 kilometrede takılı kaldığı öğrenildi. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kazayı duyan okul arkadaşları, öğretmenleri ve gençlerin yakınları, okulun önüne akın etti. Gençlerin yakınları acı haberi duyunca gözyaşlarına boğuldu. Kazada otomobilde bulunan yedi gencin de sınıf arkadaşı olduğu öğrenildi. Selahattin Kuru’nun, babasının otomobilini izinsiz aldığı, arkadaşlarını biraz gezdirmek istediği, ancak birkaç saatlik gezintinin faciayla sonuçlandığı belirtildi.

ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN

Kaza kurbanlarından Hasan Aydöner’in ölmeden önce, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında en son Candan Erçetin’in "Ölümden başkası yalan" adlı şarkısını paylaştığı öğrenildi. Kuru ve Aydöner’in bugün Ayrancılar Camii’nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Ayrancılar Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.

Sevim Olgun