”Hiçbir saldırı karşılıksız kalmayacak!"

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Başbakan Erdoğan gibi Doğan Grubu'nu hedef alan sert bir açıklama yaptı. İşte Karaman'ın açıklaması!

”Hiçbir saldırı karşılıksız kalmayacak!"

Doğan Medya Grubu, her zaman olduğu gibi, kavga ve saldırma politikası yürüterek bir süredir Kanal 7'yi de hedef alan yayınlar yapıyor.

Deniz Feneri e.V. davası ile ilgili iddianamede yer alan Kanal 7'ye dair tüm ifadeler, işbirlikçi sanık Firdevsi Ermiş'in hiçbir kanıta dayanmayan, yalan ve iftira dolu sözlerinden oluşuyor. Yöneltilen suçlamalardan kendini kurtarmak amacıyla itiraflarda bulunan Firdevsi Ermiş, mahkeme heyetinin de itibar etmediği bir kişi durumunda. Mahkeme heyeti, Ermiş'in itiraflarına inanmayıp tutukluluk halinin devamı yönünde 17 Aralık 2007 tarihinde aldığı kararın ilgili bölümü aynen şöyle:

"Savcılık, itirafta bulunması halinde tutukluluk halinin kaldırılması için Ermiş'in avukatıyla mutabakata varmıştır. Fakat bu savcılığın vardığı bir mutabakattır. Ancak sanığın verdiği bilgilerin doğruluğu konusunda mahkeme heyetinin tereddütleri oluşmuştur. Sanığın itiraflarını kendi sorumluluğunu örtbas etmek amacıyla yaptığı anlaşılmıştır."

Aydın Doğan'ın tetikçiliğine soyunan başta Vatan Gazetesi olmak üzere bütün medya grubu, mahkemenin bile itimat etmediği bir işbirlikçi sanığın sözlerini ispatlanmış gerçekler gibi kamuoyuna sunuyor.

Doğan Medya Grubu, "3. katın sırrı" gibi gizemli ifadeler kullanarak Kanal 7'yi bu konunun içine çekmeye çalışıyor. Ben ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum kurumlar, hiçbir zaman böyle bir para alışverişinin içinde yer almadık. Kanal 7'de Deniz Feneri e.V. için sahte belge tanzim edildiği ithamları da yalan ve iftiradan ibarettir.

Doğan Medya Grubu, bütün şirketlerimizin isimlerini sıralayarak, Deniz Feneri davasının bir parçası gibi yansıtıp toptan bir karalama kampanyası yürütmektedir. İşbirlikçi bir sanığın söylediklerinden hareket edilerek kişi ve kurumlar hakkında karar vermek hangi insaf ölçüsüne sığar?

Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bütün bu iddiaların yer aldığı dava, kısa bir süre sonra sonuçlanacaktır ve gerçekler bütün açıklığı ile ortaya çıkacaktır.

Hiçbir saldırı karşılıksız kalmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Zekeriya KARAMAN

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı
 

Konular Eski Arşiv