Adana'da AIDS paniği!..

Adana’da 16 yaşındaki bir gençte HIV saptandı, birlikte olduğu hayat kadını M.Ö. gözaltına alındı. M.Ö. test sonucu pozitif çıkarsa ‘cinayete teşebbüs’ten 15 yıla kadar yargılanacak...

Adana'da AIDS paniği!..

Adana merkez Çukurova ilçesinde yaşanan olayda 16 yaşındaki B.P. rahatsızlanarak Adana Devlet Hastanesi’ne gitti. Hastanede B.P.’den alınan kan tahlil edildiğinde 16 yaşındaki çocukta HİV (+) olduğu belirlendi. Bunun üzerine hastane yönetimi polisi arayarak haber verdi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri olayı araştırmaya başladı.

B.P.’nin yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü’nde alınan ifadesinde 54 yaşındaki Meryem Ö. isimli bir kadınla çok kez birlikte olduğunu, hastalığın ondan bulaşmış olabileceğini söyledi.

B.P. ifadesinde ayrıca Meryem Ö. ile ilişkiye girdiğinde yanında başka arkadaşlarının da olduğunu belirterek, "Yanımda iki arkadaşım daha vardı. Arabayla Menekşe Köyü’ne gittik ve burada para karşılığında cinsel ilişkiye girdik. Kendisiyle birkaç daha ilişkiye girdim. Ama onun dışında başka kimseyle birlikte olmadım. Virüs ondan bulaşmıştır" dediği öğrenildi.

Bunun üzerine ahlak polisi Meryem Ö’yü evinde yakalayarak gözaltına alındı.

Kadın emniyetteki sorgusunun ardından önce hastaneye gönderilerek HİV virüsü taşıyıp taşamadığı tespit edilmesi için kan tahlili yapıldı.

Daha sonra ise "çocuğa cinsel istismar" suçundan adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında Meryem Ö’yü götüren kadın polisin eldiven giymesi dikkat çekti.

Raporun belirlenmesinin ardından eğer kadında HİV virüsü çıkarsa "adam öldürmeye teşebbüsten" yargılanabilecek.

Kadının HIV virüsü taşıyıp taşımadığı, bir hafta sonra açıklanacak kan tahlillerinden sonra belli olacak.