Adile Naşit'in bilinmeyen acısını yeğeni anlattı

Hülya Koçyiğit, "Film Gibi Hayatlar" adlı programında oyuncu Naşit Özcan'ı ağırladı. Samimi açıklamalarda bulunan Özcan, halası efsane oyuncu Adile Naşit hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Adile Naşit'in bilinmeyen acısını yeğeni anlattı

"HALAM BENDEN ÖZÜR DİLEDİ"

Tiyatrocu olmaya karar verdiğinde ailesinin karşı çıktığını söyleyen Naşit Özcan, "Ben bu işi yapmaya kalktım, karşı çıktılar. Ben halam ölmeden iki sene onun evinde kaldım. Halam, hiçbir zaman ne babama, ne bana, 'Gel şu filmde oyna, Ertem Eğilmez'le konuştum' demedi fakat halam bir gün Nejat Uygur Tiyatrosu'nda beni seyretmeye geldi ve sahneye çıktı. Nejat ağabey çağırdı finalde. Herkesin içinde benden özür diledi halam. 'Yeğenim çok iyi bir sanatçıymış. Ben onun bunca senedir bu kadar yetenekli olduğunu düşünemedim, bilemedim.' dedi. Sonra ben Afife Jale'de 'En İyi Erkek Oyuncu' adayı olduğum sene, babamın da son zamanlarıydı, karşılıklı oturuyoruz. Babamın o hastalıklı gözlerinin bana bakıp, böyle güldüğünü gördüm. Yani oğlunun o noktaya gelmesi ailem için çok önemliydi. Naşit Özcan olarak devam ettiğim için kimse benim için 'Torpilli' diyemedi. O yüzden de ne yaptımsa tek başına yaptım. Duyuyorlarsa ruhları şad olsun. Yukarıda çok güzel ve müthiş bir kadro var. İnşallah biz de oraya gittiğimizde o kadronun yanına gideriz diye düşünürüm." şeklinde konuştu.

"HAYATININ EN BÜYÜK ACISI..."

Adile Naşit'in 15 yaşındayken hastalıktan kaybettiği oğlu Ahmet'in adını, kendi oğluna veren oyuncu, "Ahmet onun 15 yaşındayken kaybettiği oğlu, hayatının en büyük acısı. Hep taşıdı onu. Her akşam işten döndüğünde otururduk masaya. Dururdu yemeği önünde. Başlardı böyle şıpır şıpır ağlamaya, sonra gözyaşını silerdi. 'Haydi bakalım. Yemeklerimizi yemeğe başlayalım.' derdi. Ritüeliydi o, her gün. Zaten onu o hastalığa bu acı götürdü." dedi.