Adnan Koç'un mutlu ailesi

"Muhteşem Yüzyıl"ın 'Behram Paşa’sı Adnan Koç, 10 yıl önce geldiği İstanbul’da çeşitli dizilerde rol aldı. Ancak şöhreti, Taksim-Levent metrosunda karşılaştığı bir ajans sahibi sayesinde yakaladı.

Adnan Koç'un mutlu ailesi

"Muhteşem Yüzyıl" dizisinde geçen hafta ’Pargalı İbrahim’ tarafından öldürülen ’Behram Paşa’ karakterini oynayan Adnan Koç’un hikayesi Türk filmlerini aratmıyor. 1981’de Mardin’de 9 çocuklu bir ailenin 7. çocuğu olarak doğan Adnan Koç, müteahhit babasının iflasının ardından hayatın gerçeğiyle karşılaşmış. 
 
Koç, uzun yıllar otomobil tamirciliği yaparak ailesini geçindirmeye çalışan babasının yüreği bu duruma daha fazla dayanamayınca Adnan 9 yaşındayken vefat etmiş. Babasının o zamana kadar verdiği harçlıklarla biriktirdiği 4 lirayı gökyüzüne uzatarak olanlara isyan etmiş. Genç oyuncu, “Onun ölümü beni çok etkiledi. Gökyüzüne baktım ve ‘Allah’ım babam öldü ben bu barayı neden biriktirdim” diyor. O gündür bu gündür paradan nefret ettiğini söyleyen oyuncu, “Paranın yiyebildiği kadarı senindir. Gerisi dünyanındır” diyerek parayı sadece ailesini geçindirmek için kazandığını söylüyor. Annesine gelince… Adnan’a göre vefa deyince aklına gelen ilk isim 39 yaşında dul kalan Osmanlı kadını diye nitelendirdiği annesi..
 
20 gün once baba olan Adnan, İstanbul’a gelişini ve Muhteşem Yüzyıl dizisindeki rolünü ise kısaca şöyle anlatıyor: “Mardin’den 10 yıl önce geldim. Şimdiye kadar 12 TV filminde görev almıştım ancak hiçbiri Muhteşem Yüzyıl’daki kadar etkili olmadı. Bir gün Taksim-Levent metrosundaydım. Adamın biri sürekli olarak bana bakıyordu. Daha sonra yanıma gelerek ajans sahibi olduğunu söyleyip kartını uzattı.”
 
İşte şöhretin basamaklarını tırmanışı da bundan sonra olmuş Adnan’ın… “Kartı alınca ajansa gittim ve kaydoldum. Muhteşem Yüzyıl’ın yapımcıları beni beğenince tanıtım filmi için çekim yaptılar. Sonra Behram Paşa rolüne kabul edildim” diyor genç oyuncu.
 
Dermatolog eşi Dilek Koç’la birlikte 20 gün once Mehmet Efe’yi kucağına alan oyuncu bebeğinin fotoğraflarını da ilk kez paylaştı. Türk müziği eğitimi de alan Adnan Koç. Şu sıralar Twitter’da en çok konuşulan üçüncü isim…


Nilüfer Bayrı