AKBANK'ta 17 saattir bankacılık işlemleri yapılamıyor!

AKBANK müşterilerinin, dijital bankacılık sistemlerindeki sorun nedeniyle 17 saatten fazla süredir işlem yapamadığı belirtildi.

AKBANK'ta 17 saattir bankacılık işlemleri yapılamıyor!

MedyaRadar'da yer alan habere göre Akbank müşterilerinin, dün sabah saatlerinden bu yana, hemen hiçbir bankacılık işlemini yapamadıkları ifade edildi. 

Konunun sosyal medyaya yansımasıyla birlikte siber saldırı iddialarını da beraberinde gelirken, bankadan yapılan açıklamada sistemsel arıza olduğu belirtildi. Söz konusu arızadan internet ve mobil bankacılık kanalarının yanı sıra ATM işlemleri de etkilendi.

Bankadan büyük mağduriyete ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz" denildi.

Bankadaki sorunun gece saatlerinde de devam ettiği müşteriler tarafından farklı mecralarda kayda geçirildi. Müşteriler, internet ve mobil bankacılığında aldığı hatanın ekran görüntülerini paylaştı.

Konular AKBANK