Almanya acı vatan

Almanya'da 9 Türk'ün öldüğü facianın kundaklama olma ihtimali giderek yükseliyor... Türk vatandaşları, 'kasıt' olduğu görüşünde....

Almanya acı vatan

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde önceki gün yaşanan 9 Türk'ün öldüğü yangınla ilgili 'kundaklama' şüphesi artıyor. Özellikle 2 çocuğun bina içinde elinde şişe olan bir Alman'ı gördüklerine yönelik sözleri, Türk toplumunu harekete geçirdi. Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, "Bir kundaklama olayından söz ediliyor. Eğer böyle bir durum varsa bu facia olur" dedi. Türk vatandaşları, olayın kısa devreden çıktığına inanmadıklarını söyledi.


***

Şüpheler artıyor!

Almanya'da bir binada çıkan yangında 8'i aynı aileden 9 Türk'ün hayatını kaybettiği facianın sebebinin kundaklama olma ihtimali artıyor. Türk toplumu çok öfkeli!.

Ludwigshafen kentinde Türkler'in yaşadığı binada çıkan yangın, gurbetçi Türkler'in kafasında soru işaretlerine neden oldu. Özellikle Aylin Kaplan (9) ve Bedriye Kaplan (8) adlı kız kardeşlerin "Bina içinde elinde saklamaya çalıştığı şişeyle bir Alman'ı gördük" açıklaması, kundaklama iddialarını güçlendirdi.

'EĞER KASIT VARSA...'
Olay yerine giden Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, "Bir kundaklama olayından söz ediliyor. Eğer böyle bir durum varsa, bu olay varsa bu bir facia olur" ifadesini kullandı. Gurbetçi Türkler ise yangının bir kazadan dolayı çıktığına inanmıyor. İtfaiyenin geç gelmesine de tepki gösteren bölgedeki Türk vatandaşları, "Bu yangının küçük bir kıvılcım ya da kısa devreden çıkan alevlerle çıktığına inanmıyoruz" diye konuştu.

Konular Eski Arşiv