Antalya ve Manavgat yanıyor!...

Antalyadaki yangında ünlü manken Tuğba Özay'ın sahibi olduğu çiftlikte tamamen yandı!..

Antalya ve Manavgat yanıyor!...

Antalya'nın Manavgat ilçesi Şelale Orman İşletme Şefliği Bucakşıhlar Köyü mevkiinde çıkan orman yangınının, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldığı bildirildi.
Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nden ve diğer bölge müdürlüklerinden 10 helikopter, 4 amfibik uçak, 5 Türk Hava Kurumu (THK) uçağı, 60 arazöz, 16 dozer ile müdahale edildiği, yangın söndürme çalışmalarına 30 ilk müdahale ekibi ve 600 yangın işçisinin katıldığı kaydedildi.Yangın'dan dolayı ünlü manken Tuğba Özay'ın da antalyada ki çiftliğinin tamamen yandığı bildirildi.
Orman Genel Müdürlüğü Yangın Hareket Merkezi'nden yapılan açıklamada, bugün saat 16.00 itibariyle 18 orman yangını çıktığı, bunların 11'inin kontrol altına alındığı bildirildi.
Bu yangınlardan bugün saat 09.40'da Antalya'nın Manavgat ilçesi Şelale Orman İşletme Şefliği Bucakşıhlar Köyü mevkiinde çıkan orman yangınının, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldığı belirtildi.
Yangının, Bucakşıhlar köyünde evlere sıçradığı, gerekli tüm tedbirlerin alındığı ancak rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle tehlikenin devam ettiği belirtildi. Yangının, parçalı olarak geniş bir alanda devam ettiği, söndürme çalışmalarının yoğun olarak sürdürüldüğü kaydedildi.
Açıklamada, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'nin, Bodrum yangınının kontrol altına alınmasının ardından, Manavgat yangın söndürme çalışmalarını yerinde yürüttüğü ifade edildi.
İzmir-Foça, Kemalpaşa ve Gümüldür'de de 3 yangın çıktığı ifade edilen açıklamada, ekiplerin söndürme çalışmalarına katıldıkları bildirildi.

ADAPAZARI YANGINI

Yangınlardan birinin de bugün saat 13.15'te Adapazarı Geyve Orman İşletme Müdürlüğü Akdoğan Orman İşletme Şefliği Gündüzler Köyü mevkiinde çıktığı belirtilen açıklamada, yangına 2 helikopter, 5 arazöz, 2 ilk müdahale ekibi, 1 dozer, 50 yangın işçisi ile müdahale edildiği bildirildi. Açıklamada, yangının 4 hektar alanda devam ettiği, söndürme çalışmalarının yoğun olarak sürdüğü kaydedildi.
Açıklamada bugün ayrıca saat 12.15'te İzmir Çeşme'de çıkan yangının bozuk makilik alanda devam ettiği belirtildi. Yangına, 4 helikopter, 5 Türk Hava Kurumu uçağı, 25 arazöz, 10 ilk müdahale ekibi, 5 dozer, 200 yangın işçisi ile müdahale edildiği bildirildi. Yangının parçalı olarak geniş ve bozuk alanda devam ettiği, söndürme çalışmalarının yoğun olarak devam ettiği kaydedildi.

Adana Ziraat alanında bugün saat 15.30'da çıkan yangının da şiddetli rüzgar nedeniyle devam ettiği, yangının ormanlık alanı da tehdit ettiği belirtildi. Adana'daki yangına, 1 helikopter, 5 arazöz, 5 ilk müdahale ekibi, 3 dozer, 50 yangın işçisi ile müdahale edildiği kaydedildi.

 

Konular Eski Arşiv