Atalay Filiz, İzmir'de bu mahallede kalmış!

Türkiye’nin bulunması için seferber olduğu seri katil Atalay Filiz’in İzmir Yeşilyurt’ta iki gün boyunca kaldığı ev ortaya çıktı. Mahalle sakinleri, katille aynı sokakta 48 saat geçirdiklerini öğrenince şoka uğradı.

Atalay Filiz, İzmir'de bu mahallede kalmış!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil ve Emir Somer'in haberine göre Türkiye'de 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan ve en son İzmir'de görülen seri katil Atalay Filiz'in, Karabağlar'a bağlı Yeşilyurt semtinde bir öğrencinin evinde iki gün boyunca kaldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, öğrenciye internet üzerinden ulaşan ve kendisini 'Ömer' olarak tanıtan seri katil, lise mezunu olduğunu belirterek, Bodrum'a iş bulmaya gideceğini söyledi. Öğrencinin evinde iki gün kalan Filiz, kahvaltı dışında odasından hiç çıkmadı.

Seri katille aynı sokakta kaldıklarından habersiz şekilde haberleri televizyonlardan takip eden mahalle sakinleri ise şokta. Mahalle sakinleri, katili hiç görmediklerini ancak aynı sokakta kaldıklarını öğrenince şoke olduklarını ifade etti.

"İhtimal vermedik"

Mahallede kıraathane işleten Veli Sağtürk isimli vatandaş, "Seri katilin bölgedeki güvenli kamerası görüntülerini izleyince kuşkuyu düştük ama bu sokakta kalacağına ihtimal vermedik. Sabah 12, akşam 8'e kadar burada oturuyoruz. Görmemiz lazımdı ama göremedik. Görseydik zaten birbirimize söylerdik. Şuanda görsem tanırım ve hemen ihbar ederim. Burada kaldığını öğrenince şoke olduk. Niye bu kadar duyarsız olduk diye kendimize kızıyoruz" dedi.

"Allah yolunu düşürmesin"

Sayma Ayvalı isimli vatandaş ise "Yanında kaldığı kişi karakola ifade vermiş diye duydum ama burada kaldığını bilmiyorduk. Duyunca çok üzüldüm. Allah kahretsin. İnsan mıyız, hayvan mıyız? Allah onun yönünü, yolunu döndürmesin buraya" diye konuştu.

İzmir'i terk mi etti?

Polis, İzmir'de en son 31 Mayıs günü görüntülenen ve 5 gündür adeta sırra kadem basan seri katil Atalay Filiz'in İzmir'i terk etmiş olabileceği ihtimalini değerlendirmeye aldı. Uzmanlar da seri katilin İzmir'de olduğu anlaşılan seri katilin hakkında çıkan haberleri gördükten sonra başka bir kente gitmiş olabileceği görüşünü savundu.

Atalay Filiz'in çok zeki bir katil olduğunu belirten Emekli Polis Başmüfettişi Metin Şen, "Muhtemelen hakkında çıkan haberlerden sonra hiç dışarı çıkmadan bir evde gizleniyor ve olay unutulduktan sonra ortaya çıkacak. Ya da çoktan İzmir'den ayrılıp başka bir kente gitti" yorumunda bulundu.

Cinayet planlı

Öte yandan soruşturmada Filiz'in işlediği Fatma Kayıkçı( 40) cinayetiyle ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Polisin tespitine göre, seri katil bu cinayeti de planlı işledi. Kullandığı iki cep telefonunu Tuzla'da öğretmen cinayetinden bir saat önce kapattı. Filiz, Ankara'da 3 yıl önce Göktuğ Demiraslan(24) ve Elena Radchikova'yı( 26) da planlayarak öldürmüştü.

Son 6 günde 5 binin üzerinde ihbar alan polis, seri katilin tanınma korkusuyla sokağa çıkma cesareti kalmadığını düşünüyor. Üst düzey bir emniyet yetkilisi "Burada kilit nokta, son birkaç günde evini günlük kiraya verenler" diye konuştu.

Türkiye'nin meşhur seri katilleri

Türkiye'de daha önce de çok sayıda seri katil görüldü.

İşte onlardan bazıları:

Ali Kaya:

Alanya'da amcasını öldürdü. 5 yıl sonra, annesine tecavüz eden adamı öldürdü. Akıl sağlığı bozuk raporu aldı. 5 kişiyi bıçaklayarak öldürdü. Akıl hastanesine yatırıldı. Orada da cinayet işledi. Şanlıurfa'da ceza evine girdi. Bir yıl sonra firar etti. 2004'te Alanya'da yakalandı. Elinde 10 kişilik ölüm listesi vardı. Masum görüntüsü nedeniyle ona "bebek yüzlü katil" dendi.

Adnan Çolak:
Artvin ve çevresinde 68 ila 95 yaşlarında 11 kişiyi öldürdü. Öldürdüğü 6 kadına tecavüz etti. 112 yıl ağır hapis cezası aldı. "Baltalı- Artvin canavarı" olarak anıldı.

Hamdi Kayapınar:
İlk cinayetini 22 yaşında işledi. Kayseri'de 1998-2001 yıllarında 6 kişiyi daha öldürdü. Tutuklandığında bir seri katille girdiği iddia üzerine insan öldürmeye başladığını söyledi.

Seyit Ahmet Demirci:
Mayıs-Temmuz 1998'de İstanbul'da üç mobilyacıyı öldürdü. Bir mobilyacı, çocukken arkadaşına tecavüz etmiş, o kaçıp kurtulmuş ancak arkadaşı intihar da edince travmayı atlatamamıştı. "Mobilyacı katil" olarak anıldı.

Yavuz Yapıcıoğlu:
Polis kayıtlarına göre 18, tahminlere göre 43 kişiyi öldürdü. Cinayetlerin büyük bölümünü tornavidayla işledi. 50+24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kasımpaşa Canavarı:
Cinayetlerine 1976'da İstanbul'da başladı. Bir liseliyi 20 bıçak darbesiyle öldürdü. Bir gece bekçisinin kafasını demir çubukla parçaladı. Bir genci öldürdü. En son bir taksiciye yine demir çubukla saldırdı ve kaçtı. Bir daha da ortaya çıkmadı ama bulunamadı da.

Mehmet Karahasan-Yiğit Bekçe:
Cinayetten tutuklu Karahasan, 1999'da çıkan aftan yararlanıp çıktı. Bekçe ise 18 farklı suçtan hükümlü ve 3 ayrı suçtan aranmakta olan bir suçluydu. İkili, 2006'da bir bayram tatilinde Bursa, İzmir, Sakarya, Adana, Mersin ve Ankara'da 3 günde 7 kişiyi pompalı tüfekle öldürdü. Ömür boyu hapis cezası aldılar.

Özgür Dengiz:
"Ankara yamyamı"
olarak biliniyor. Yakın bir arkadaşını öldürdü. 14 yıl hapis yattı. Afla çıktı ve seri cinayetler işledi.

Hamdi Ayri:
İzmir Balçova'da biri travesti ikisi kadın 3 kişiyi silahla öldürdü. Bodrum'da yakalandı ve tutuklandı.

Ayhan Kartal:
1985'te 13 yaşında, 1989'da 9 yaşında iki çocuğu tecavüz edip öldürdü. Evinde sandıkta saklanırken yakalandı. Akıl hastanesine yatırıldı ve kaçtı. Yakalandı. Tekrar yatırıldığı hastanede öldürüldü.