Atatürk Havalimanı'na acil iniş!

Pakistan Havayolları'nın İslamabad-Machester seferini yapan yolcu uçağına, kalkışından bir süre sonra bomba ihbarı yapıldı. Uçak, ihbar üzerine Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Atatürk Havalimanı'na acil iniş!

Pakistan Havayolları'nın İslamabad-Machester seferini yapan yolcu uçağına, kalkışından bir süre sonra bomba ihbarı yapıldı. Uçak, ihbar üzerine Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Uçaktaki yolcuların tahliye edildiği ve sonrasında uçakta arama yapılacağı öğrenildi.

ASILSIZ ÇIKTI

Lahor-Manchester seferini yapan Pakistan Hava yollarına ait AP-BHW kuyruk tescilli Boeing 777 tipi yolcu uçağına, İstanbul hava sahası üzerindeyken bomba ihbarı yapıldı. İhbar üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı'na acil iniş yapacağını, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol kulesine bildirdi. Bunun üzerine Pakistan uçağı için güvenli bir alan belirlenerek olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı yönlendirildi.

Saat 17.00 sıralarında içerisinde 16 mürettebat, 15 bebek ve 347 yolcusuyla Atatürk Havalimanı'na iniş yapan Pakistan Hava Yollarına ait yolcu uçak güvenli bir bölgeye alındı. Yolcular uçaktan tahliye edilerek terminale alınırken, bomba imha uzmanları köpeklerle kabin içerisinde arama yaptı. Ayrıca olay yerine X-Ray cihazı getiren güvenlik güçleri kargo bölümündeki valizleri indirerek tek tek inceledi. Bu arada terminale alınan yolcular polis tarafından arandı. 3 saat süren aramalar sonrasında bomba ihbarının asılsız olduğu anlaşıldı.

Uçaktaki yolculardan Dr. Khalıd Rabbani, "Kaptan pilotumuz bize acil iniş yapacağını bildirdi ve İstanbul'a indik. Ne olduğunu bize söylemediler. Daha sonra görevlilerden uçağa bomba ihbarı yapıldığını öğrendik. Uçağa İslamabad'dan Manchester'e gitmek için binmiştik. Şimdi bekliyoruz ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, ihbar nedeniyle havalimanında bekletilen ilerleyen saatlerde yeniden havalanması bekleniyor.