AVŞAR'DAN ERSOY'A AĞIR SÖZLER!

Habertürk televizyonunda yayınlanan Hülya Avşar Soruyor adlı programının konukları Televizyon eleştirmeni Yazarı Yüksel Aytuğ ve Şarkıcı Cenk Eren’di.

AVŞAR'DAN ERSOY'A AĞIR SÖZLER!

Hülya Avşar’ın programında ünlüler ve polemikler konuşulurken Yüksel Aytuğ “Bu yıl, yeni yıl kartları bile değişti. Kartlarda eskiden sağlık ve mutluluk dilekleri vardı şimdi barış, birlik ve beraberlik mesajları var” dedi.

Yüksel Aytuğ, olaylara bu kadar yıkıcı tarzda yorum getirmenin sosyal barışa hizmet etmediğine inanıyorum dedi.

O sırda söze giren Hülya Avşar “Yani manevi değerleri olmayan son derece rahatsız edici bir durum, Bana göre de bunların arasında Bülent Ersoy’un durumu vahim.” Derken söze giren Cenk Eren “Tehlikeli” dedi. Avşar sözlerine “Git başkaları ile beraber ol kendi işini gördür diyor karşısındakine bu bir rezilliktir” diye sürdürdü.

Şarkıcı Cenk Eren, “Bu o tip programlarda konuşulacak konular değildir. Yani Türkiye mozaik bir ülke deyip işin içinden çıkamazsınız, bu tip ağır konularda, ülke acayip bir süreçten geçiyor, o tip bir eğlence programında, Türkiye’nin iki önemli isminin bu konuda bir birine laf yetiştirmemeleri gerekiyor.” Diyerek söze girdi.

Daha sonra söze devam eden Sabah Gazetesi Yazarı Yüksel Aytuğ “Bunun yanı sıra o program sırasında Bülent Ersoy’un gerçekten tabu yıkan, kimsenin söylemeye cesaret bulamadığı pek çok konuyu da avaraj insanları yani politikaya da, ekonomiye de pek içli dışlı olmayan, orta halli insanların dikkatlerini bazı önemli konulara çekme açısından bir aracılık yaptığını da” dedi ve Hülya Avşar, Aytuğ’un sözünü keserek…

“Yapmayın Allahaşkına “diyerek susturmaya çalıştı.

Yüksel Aytuğ “Evet evet bazı çok önemli konularda dikkat çektiğini atlamayalım ama bu olaydaki tavrını ben de doğru bulmuyorum” dedi.

Cenk Eren söze tekrar girerek “Diyelim ki kabul edelim bazı konulara dikkat çektiğini, dediki benim çocuğum olsa askere göndermem. Ben bu savaşta çocuğumun olmasını istemem. Bunu söyleyen insanın dönüp ikinci bir sefer şunu da söylemesi lazım. O zaman çözümünüz ne?”

Hülya Avşar Cenk Eren’e “Sen çok doğru söylüyorsun.” Yüksel Aytuğ’a “Burada biraz da Bülent Ersoy’un gönlünü almaya çalıştın. Bunu da sevmiyorum ben, şey olarak sevmiyorum, gazeteci olarak ..” dedi.

Yüksel Aytuğ ise “Ben bu dediğiniz olayı yazdım arşivimde de var. Benim bir gazeteci olarak Bülent Ersoy’un gönlünü almaya ihtiyacım yok, yazdıklarımın arkasında durduğumu ifade ediyorum. Öyle ya da böyle Bülent Hanım canlı yayında bir laf etti” derken Avşar Kızı sözünü keserek “Bir tane laf etti o da doğru değil bence” dedi.

Ardından konuya atlayan şarkıcı Cenk Eren “Hayır benim dediğim şöyleydi. Bir laf etmiş herkes istediği her lafı edebilir. Benim söylediğim çözümü de söyle”

Hülya Avşar “Çünkü o anda gündeme gelmek için bir şey söylüyor.
Cenk Eren “Hayır dese ki çocuklarınızı askere göndermeyin çünkü…”
Yüksel Aytuğ: Orda küçük bir nüans var. Çocuklarınıza askere göndermeyin demiyor. Benim evladım olsa askere göndermem diyor. İkisi arasında büyük fark var. Bir anne yüreğinin, ki anne olma yetenekleri olmayan birinin yüreğinden kopan cümleler, birazda öyle yaklaşmak lazım.

Hülya Avşar: Aynı fikirde misiniz hala askerlik meselsinde..

Yüksel Aytuğ: Hayır orada annelik duyarlılığını ortaya koyuyor. Ben kimin yanındayım diyor. Bu meseleyi anne yürekleri çözecek diyor. Ve ben de yanı şeyi söylüyorum.

Hülya Avşar: Pişman değilsiniz asker meselesinde…

Yüksel Aytuğ: Bu işi anne yürekleri çözecek, Türk anneleri ve Kürt anneleri, bu işin neden olduğunu herkes biliyor. Nedir paylaşılamayan bölgenin petrol rezervleri değil mi?


Konuşmaların devamını dinlemek için videoyu TIKLAYINIZ