Avukatın çetesine uluslararası operasyon

Konya polisinin Almanya ve Hollanda’ya kadar uzanan, değeri 500 milyon TL’yi bulan eroin ihracatıyla ilgili operasyonun son ayağında yakalanan örgüt lideri avukat O.C. ...

Avukatın çetesine uluslararası operasyon

Konya polisinin Almanya ve Hollanda’ya kadar uzanan, değeri 500 milyon TL’yi bulan eroin ihracatıyla ilgili operasyonun son ayağında yakalanan örgüt lideri avukat O.C. ve 3 adamı adliyeye sevk edildi. Konya’dan Hollanda’ya kadar uzanan takip sırasında düzenlenen operasyonlarda da 6 kişi tutuklanmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri Avukat O.C’nin Gıda şirketi kurarak helva ve kuru bakliyatların içerisinde özellikle Hollanda’ya eroin ihracatı yaptığını belirleyerek 14 ay süren bir çalışmaya başladı. Polis ilk çalışmasında gıda paketleri içerisinde uyuşturucu madde olduğunu belgelemek için gemiye gitmek üzere Konya’dan hareket eden kurye Yılmaz T’yi durdu ve arama yaptı. Araçta helva kutuları içerisine yerleştirilmiş 137 kilo eroin çıktı. Yılmaz T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KONYA’DAN, HOLLANDA'YA KADAR TAKİP EDİLDİ

Konya polisi merkez Karatay İlçesinde bir depoda gıda kolileri içerisinde 250 kilo eroinin helva ve kuru bakliyatlar içerisine gizlendiğini belirleyerek takibe başladı. Konya’dan çıkan gıda paketleri arasında eroin yüklü kamyonet Bursa’da yük gemisine yüklendi. Gıda paketleri deniz yoluyla Almanya’ya kadar gitti. Almanya’da 4 kişi gıda paketlerini teslim alarak Hollanda’ya götürüp başka bir kişiye teslim etti. Konya polisinin bilgileri doğrultusunda Almanya ve Hollanda polisi harekete geçti. Almanya’da eroini ilk teslim alan 4 kişi, Hollanda’da da 1 kişi yakalandı. 250 kilo eroin de gıda paketleri içerisinde ele geçirildi.

ÖRGÜT LİDERİ AVUKAT

Hollanda ve Almanya'daki operasyonların ardından Konya polisi örgüt liderine yönelik 3 gün önce operasyon yaptı. Operasyonda gıda şirketi kurarak yurt dışına eroin ihracatı yaptığı iddia edilen ve avukat olan O.C. ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişiden 4’ü tutuksuz yargılanmak üzere sorgularının ardından serbest bırakıldı. O.C. ve 3 arkadaşı uluslar arası eroin ticareti yapmak suçundan dolayı soruşturmayı yürüten Antalya Adliyesine sevk edildi.

14 ay süren takip ve operasyonlar kapsamında toplam 387 kilo eroin ele geçirilirken Türkiye’de 1, Almanya’da 1 ve Hollanda 4 kişi tutuklanmıştı.

HALİL İBRAHİM VARLI