Avustralya bu kadını konuşuyor

Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşayan Nicole Graham, kızı Paris’le birlikte sahilde at binerek güzel bir akşamüstü geçirmeyi planlıyordu..

Avustralya bu kadını konuşuyor

10’dan fazla atın sahibi olan Graham’ın bu düşüncesi, 18 yaşındaki çok sevdiği atı Astro’nun sahilde çamura saplanmasıyla kâbusa dönüştü. Arkasından gelen kızının atı ise annesinin uyarısı sayesinde çamura saplanmaktan kurtuldu. Anne kız, 500 kilo ağırlığındaki Astro’yu çamurdan çıkarmaya çabaladıkça hayvan, daha çok gömülüyordu.

MEDCEZİR KORKUSU

Nicole Graham, medcezir nedeniyle, suların az sonra yükseleceği aklına geldiğinde ise çıldıracak gibi oluyordu. Kızı Paris hızla yardım istemeye giderken Nicole Graham, hem atını, hem kendini sakinleştirmek için hayvanla konuşuyor, öpüp boynunu okşuyor ve gözyaşı döküyordu. Yardım, ancak 3 saat sonra gelebildi. Kurtarma ekibindeki veteriner, Astro’ya sakinleştirici iğne yaptıktan sonra bir traktör yardımıyla operasyona geçildi ve suların altında kalmasına ramak kala, hayvan çamurun içinden kurtarıldı. 20 yıldır ata bindiğini ve ilk kez böyle bir şey yaşadığını söyleyen Nicole Graham, “Astro’yu kurtaramayacağım diye çok korkmuştum” diye konuştu.