Ayşe Kökçü: "Kafir onun yedi ceddi, yedi sülalesidir"

43 yıllık tiyatro sanatçısı, 66 yaşındaki oyuncu Ayşe Kökçü: "Bir adam çıkıyor. Bir müsvedde, imam müsveddesi. Biz dinimizi de biliyoruz, imama da saygımız sevgimiz sonsuz. Ama orada benim Ata'ma, Atatürk'üme kanı dökülmüş insalara kafir diyemez kimse. Kafir onun yedi ceddi, yedi sülalesidir."

Ayşe Kökçü: "Kafir onun yedi ceddi, yedi sülalesidir"

Usta tiyatro sanatçısı Ayşe Kökçü, sosyal medya hesabından gündemi değerlendirdiği paylaşımında kademeli normalleşmede saat 22'yi işaret eden tedbir kuralına tepki göstererek, "Bu normalleşmede bir çok işyeri ve esnaf saat 10'dan sonra çalışıp para kazanabiliyor. Bunlara ne gibi bir çözüm getirilecek?" ifadelerini kullandı.

"İki senedir konserler, tiyatrolar, sanat kurumları çalışmıyor. Bu insanlara yönelik hiçbir öneri gelmiyor. Bu insanlara günah değil mi? Bu ne olacak? Bunun sonu neye varacak?" diyen Ayşe Kökçü "Buna acilen çözüm bulunmalı" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın da bulunduğu bir etkinlikte, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuyan eski Yıldırım Beyazıt Camii imamı Mustafa Demirkan’a tepki gösteren usta sanatçı "Bir adam çıkıyor. Bir müsvedde, imam müsveddesi. Biz dinimizi de biliyoruz, imama da saygımız sevgimiz sonsuz. Ama orada benim Ata'ma, Atatürk'üme kanı dökülmüş insalara kafir diyemez kimse. Kafir onun yedi ceddi, yedi sülalesidir. Ve buna hiç bir şey söylemiyorsunuz. Siz sevmeseniz de hürmet edeceksiniz, saygı duyacaksınız." ifadelerini kullandı.

AYŞE KÖKÇÜ'DEN SERT SÖZLER (VİDEO)

Konular Ayşe Kökçü