Aziz Sancar: "Benim yaptığımı yapmayın"

İstanbul Volkswagen Arena’da yapılan Zirve 23, geleceğin liderlerini bir araya getirdi. Zirveye Nobel ödüllü gururumuz Aziz Sancar’ın sözleri damga vurdu: "Yurtdışına gidin. Ama benim yaptığımı yapmayın, ülkenize geri dönün"

Aziz Sancar: "Benim yaptığımı yapmayın"

Sabah Gazetesi'nden Koray Taşdemir ve Muhammed Uzun'un haberine göre üniversite öğrencilerini çağın yetkinlikleriyle donatmayı ve kurumlarda fark yaratmalarına katkı sağlamayı hedefleyen Zirve 23, Volkswagen Arena'da yapıldı.

Zirvede konuşan Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar, gençlere eğitim için yurtdışına çıkabileceklerini belirtirken, "Benim yaptığımı yapmayın, ülkenize geri dönün" tavsiyesinde bulundu. Zirve 23 kapsamında "Belirsizlik, Şüphe, Merak, Tutku, Denge, Huzur, Vicdan, Cesaret ve Devrim" olmak üzere 9 tema çerçevesinde oturumlar ve paneller düzenlendi. Tüm gün süren zirvede, bin 400 üniversite öğrencisi birbiriyle tanışma imkânı buldu. İş dünyası ve alanında lider isimler, genç katılımcılar ile deneyimlerini paylaştı. Kendi tecrübelerinden yola çıkan liderler, gençlere hayalci olmamalarını ama hayallerinin peşinden koşmalarını tavsiye etti. Harvard Business School'dan Prof. Guhan Subramanian'ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlik, alanında uzman isimlerle devam etti.

ÜLKENİZE GERİ DÖNÜN

Etkinliğe katılan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlere üç altın tavsiyede bulunarak, "Çok çalışın, inatçı olun ve yurt sevginizi kaybetmeyin" dedi. Gençlere yurtdışına gitmelerini tavsiye eden Sancar, "Yurtdışını tecrübe edinin ama benim yaptığımı yapmayın, ülkenize geri dönün. Dünyada farklı ülkeler görmek çok önemli ancak bizlerin memleketimize borcu var. Türkiye'nin sizlere ihtiyacı var" dedi. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu da "Zirve 23 daha iyi bir dünya için düşüncelerini araştırarak besleyen, düşünerek yapan, hem aklıyla hem kalbiyle ve yaptıklarıyla konuşan, gençler tarafından, gençler için kurulmuş bir topluluk. Bu iklim gençlere kendilerine benzeyen nitelikli bir çevrede 20'li yaşlarını geçirme imkânı sunuyor" diye konuştu. Söz konusu ülke olduğunda ümitsiz olunamayacağına dikkat çeken Kalyoncu, "Özellikle gençlere empoze edilmeye çalışılan negatif gündem ve trendlerden sıyrılarak, hakikati öğrenebileceğimiz objektif kaynaklardan gündemi takip etmeliyiz" ifadelerini kullandı.