Bacaklarınız ince ve uzun gözüksün isterseniz…

Siz de ince ve uzun bir bacağa sahip olmak istiyorsanız bu habere dikkat...

Bacaklarınız ince ve uzun gözüksün isterseniz…
Akşam Gazetesi'nden Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Her kadının hayallerini ince uzun, zarif bacaklar süsler. Hangi kıyafet olursa olsun, ince ve uzun görünümlü bir bacak şekli güzellik algısına olumlu katkıda bulunur… Siz de ince ve uzun bir bacağa sahip olmak istiyorsanız yazımıza göz atın.

İDEAL BACAK ŞEKLİ

Geçmişten bu yana arzu edilen bacaklar, belden kalçaya uzanan bir kıvrım sonrası ayak bileklerine doğru incelerek inen dengeli, düz, pürüzsüz, gergin bir deriye sahip olarak tanımlanabilir. Yukarıdan aşağıya düz bir hat üzerinde yer alan bacakların daha çekici olduğu bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Öte yandan, diz kenarlarında ve arka baldır bölümündeki hafif kıvrımlar ise zarafet ve dengenin simgesi olarak kabul edilir. İnce ayak bileği kırılganlık ve kadınsı bir etki yaratır...

GÜZELLİĞİ BOZUYOR

Bacak güzelliğini en fazla bölgesel yağ fazlalıkları bozar. Üst bacak yan kısmı, üst bacak iç kısmı, diz iç kısmı ve ayak bileği arka kısmı en fazla şikâyetçi olunan bölgeleri teşkil eder. Bu bölgelerde biriken fazla yağ dokusu miktar olarak çok olmasa da bacak görünümü üzerinde belirgin olumsuz etkiye sahiptir. Günümüzde bu fazla yağlardan ameliyatlı ve ameliyatsız kurtulmak mümkün... Özellikle uyluk dediğimiz üst bacak kısmındaki yağlar soğuk lipolizla, 45 dakikalık uygulama sayesinde cerrahi müdahaleye ihtiyaç kalmadan giderilebilir. Coolsculpting, Cooltech ve benzeri teknolojiler ağrısız ve kolay uygulanma şekilleriyle bacaklardaki bölgesel yağlardan arınmak isteyenlerin tüm dünyada en çok tercih ettiği yöntem. Diz içi, ayak bileği gibi daha zor ve az yağ dokusu içeren alanlar için en iyi yöntem olarak ultrasonik liposuction yöntemi dikkati çekmektedir. Lokal veya genel anestezi altında yapılabilen bu işlem cerrahi bir işlem olup hastanede kalmayı gerektirmeden yapılabilmekte. Hangi yöntem tercih edilirse edilsin istenmeyen yağ fazlalıklarının alınması ideal bacak görüntüsü olan yukarıdan aşağıya doğru daralarak inen düz bir bacağa sizi bir adım daha yaklaştıracaktır. Bölgesel bacak yağlarının alınması aynı zamanda bacakların daha uzun algılanmasına neden olur.

YAĞIN AZ OLMASI DA SORUN

Bacakta fazla yağlar kadar, yağ dokusunun yetersiz olması da bacak güzelliğini bozar. Bacak alt kısmında, diz altı bölgede yağ dokusu az olduğunda bacaklar parantez görüntüsü alarak yukarıdan aşağı doğru düz görüntülerini kaybeder. Aşırı ince bireylerde diz kapağı çevresindeki yetersiz yağ dokusu diz kapağı üzerindeki derinin yığılır tarzda bir görüntüye bürünmesine neden olur. Uyluk üst dış kısmında kalça bacak birleşim alanında da yağ dokusunun azlığı belden kalça ve bacağa uzanan hattın güzelliğini bozar. Tüm bu alanlarda eksiği tamamlanmasında en başarılı yöntem zenginleştirilmiş yağ transferidir. Başka bölgeden alınan yağ, öncelikle kan ve artıklardan arındırıp genç hücrelerle zenginleştirildikten sonra eksik olan alanlara verilir. Başarısı çok yüksek olan bu yöntemde kalça uyluk bileşkesi, diz kapağı üstü, alt bacak iç kısmı en çok doldurulan alanları teşkil eder. Şayet hastanın kendisinde yeterli yağ dokusu bulunamıyorsa bu takdirde, hyaluronik asit, hidroksiapatit dolgular veya kolajen enjeksiyonları da kullanılabilir.

NE EKSİK NE FAZLA

Bacak güzelliğinde dokuların tam ve istenildiği gibi olması kadar bunların üzerine örten derinin de gergin ve pürüzsüz olması istenilir. Deri altı kolajen dokunun sıkılaştırılması bu açıdan oldukça önemli bir uygulamadır. Seanslar halinde uygulanan enerji bazlı cihazlarla yeni kolajen üretimi sağlanır ve var olan kolajen lifleri sıkılaşır. BBL, Vellashape, Venüs gibi sistemler uyguladıkları değişik enerjilerle bacak güzelliğinizde sıkılık sağlamak amacıyla yararlanabileceğiniz teknolojileri oluşturur. Daha derin tabakalara etki eden bu teknolojiler yanında Coolaser gibi cihazlarla üst tabakada yenilenme sağlanarak daha pürüzsüz bir deri elde edilir. Bebeksi bir ciltle de bacak güzelliğinizi daha ileri taşımak mümkün.

Prof. Dr. Reha Yavuzer / Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım