Bebeklerde göz hastalıkları

Bebeklerde göz hastalıkları

Bebeklerde göz hastalıkları

Özellikle yenidoğan bebekleri tehdit eden göz enfeksiyonu doğarken de bebeğe bulaşmış olabilir, dünyaya geldikten sonra da…

Bebeklerde göz enfeksiyonu mutlaka tedavi edilmelidir. Göz tansiyonunun ise sadece yetişkinlerde değil, nadiren de olsa bebek ve çocuklarda da olabileceğini unutmayın. Şayet bebeğinizin ya da çocuğunuzun gözü fazla büyükse, bilhassa renkli olan bölümü dikkat çekecek kadar büyükse, gözleri arasındaki büyüklük farkı dikkatinizi çekiyorsa, gözlerinde sulanma oluyorsa ve çocuğunuz parlak ışığa bakamıyorsa göz tansiyonundan şüphelenilebilir.

Yapılacak en doğru şey bebeği ya da çocuğu bir göz doktoruna götürmektir.  Göz tansiyonu sorunu yaşayan bebekler ya da çocuklara uygulanacak tedavi genelde ameliyattır. Bebeklerin gözünde katarakt da olabiliyor.

Doğuştan olan bu hastalığın belirtisi ise bebeğin gözünde veya gözlerindeki matlıktır. Gözleri dumanlı gibidir ve gözlerinin kayıyor olması dikkat çeker.

Bebeklerde katarakt hastalığının sebebi genellikle annesinin hamilelik zamanında bir enfeksiyon geçirmesi ya da yine hamilelikte ilaç kullanmış olmasıdır. Ama bütün bunlar meydana ilaveten de bebekte katarakt hastalığına rastlanabilir.

Şayet yenidoğan bebeğinizin gözünde kayma oluyorsa, gözbebeği matsa mutlaka göz doktoru için randevu alın. Bebeğin doğuştan bu hastalığı olması halinde tedavisi ameliyattır. Ancak ameliyat için tarihe doktor karar verir.

Kimi bebeklere hemen cerrahi müdahalede bulunulurken, kimilerine birkaç yıl beklenmesi söylenir.

Ayrıca gözünde katarakt olan bebeğin veya çocuğun cerrahi müdahale öncesi göz tembelliği varsa tedaviye ihtiyaç duyulur. Bebeğinizin ilk göz muayenesini 1 yaşına geldiğinde herhangi bir sorunu bulunmasa dahi mutlaka yaptırın.