Bekir Bozdağ: "CIA biliyordu"

Adalet Bakanı Bozdağ, CIA’nın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in darbeyi idare ettiğini bildiğini söyledi...

Bekir Bozdağ: "CIA biliyordu"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Bozdağ, “CIA’nın elinde Fetullah Gülen’in bu darbe teşebbüsünü sevk ve idare ettiğine dair delil miktarının, Türkiye’nin elindeki delilden daha fazla olduğundan eminim. Aksini söylemek aklımızla alay etmektir” dedi.

Hakim ve savcı adaylarının kura törenine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin 4 dosya ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesini istediğini söyledi. Bozdağ, iki ülke arasındaki anlaşmaya rağmen ABD'nin Gülen'i tutuklamadığını belirtti. Bozdağ, “Daha önceki darbelerde sessiz kalan hakimler vardı ama 15 Temmuz'da hakimler ve savcılar da buna karşı koydu. Darbecilerin karşısında ölümüne hukuk diyen yargı var. Yargının her kademesinde görev yapan hakim ve savcılara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

TUTUKLAMASI GEREKİRDİ

Elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin süreç hakkında bilgi veren Bozdağ, “ABD'yle Türkiye arasında iade anlaşması var. Türkiye bu anlaşmaya göre 4 farklı dosyayla Fetullah Gülen'in iadesini talep etti. Anlaşmanın 9. maddesine göre ABD'nin yapması gereken suçluyu tutuklamasıdır. ABD yetkili makamları 9. maddeye göre karar verilene kadar onu yakalamak ve tutuklamak zorundadır. Tedbir için onu tutuklayacak ve sonra dosyaları inceleyecek ardından ABD'nin iç hukukuna göre iade kararını değerlendirecek ondan sonra ona göre davranacak” diye konuştu.

ABD KARŞITLIĞI ARTAR

Dosyaların hem Türkçe hem de İngilizce olarak gönderildiğini vurgulayan Bakan Bozdağ, “Algı operasyonu yapılıyor. Eğer ABD Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade etmezse bu şu anda Türkiye'de tavan yapmış olan ABD karşıtlığını arttırmaktan başka bir sonuç getirmez. ABD bu konuda ya Türkiye'yi tercih edecek Fetullah Gülen'i iade edecek ya da 79 milyonluk Türkiye Cumhuriyetini terörist Fetullah Gülen'e tercih edecektir” dedi.

AKLIMIZLA ALAY ETMEK OLUR

Bozdağ, şöyle devam etti:

“CIA'nın elinde Fetullah Gülen'in bu darbe teşebbüsünü sevk ve idare ettiğine dair delil miktarının, Türkiye'nin elindeki delilden daha fazla olduğundan eminim. Çünkü Fetullah Gülen'in kalbinin saniyede kaç defa attığını, kaç defa nefes verdiğini, oraya girenin çıkanın kim olduğunu, gecenin karanlığında o malikanenin etrafında uçan siyah sineklerin cinsiyetini dahi bilen CIA'nın, Fetullah Gülen'in bu işi sevk ve idare ettiğini bilmediğini bize söylemek bütün dünyanın ve Türk milletinin aklıyla alay etmektir.”

BİZ DE ONA GÖRE KARAR VERİRİZ


Bozdağ, “Bundan sonra vereceğimiz karar da ona göre olacaktır. Ben ABD yönetiminin Türkiye'yi tercih edeceğine, güçlü bir Türkiye'nin bir teröristten daha fazla ABD Türkiye ilişkilerine yararlı olacağını farkına varacağına olan inancımı devam ettiriyorum” dedi.