Beyoğlu'nda korkutan yangın

Beyoğlu'nda 4 katlı metruk bir bina alev alev yandı. Yangın başka bir binanın çatısına da sıçrarken, dar sokaklar ve meraklı vatandaşlar itfaiyenin işini zorlaştırdı.

Beyoğlu'nda korkutan yangın

Olay saat 20.30 sıralarında Kalyoncu Kulluk Mahallesi Ataman Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, sokak üzerinde bulunan 4 katlı kagir binada yangın çıktı. Kimsenin yaşamadığı metruk binada çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Tüm binayı saran yangını fark eden vatandaşlar itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, sokakların dar olması nedeniyle zor anlar yaşadı. Dar olan sokaklara bir de meraklı vatandaşlar eklenince itfaiye erlerinin işi zorlaştı. Binanın çevresine güvenlik
şeridi çeken itfaiye, vatandaşları uzaklaştırdı. Ardından yangına müdahale edildi. Müdahale sırasında itfaiye erleri, yan binalardan da yararlandı. İtfaiye erleri, binaların çatısına çıkarak hortumla yangına müdahale etti.

Metruk binadaki yangın, yan tarafında bulunan bir binanın da çatısına sıçradı. İtfaiyenin uzun uğraşları sonucu her iki binadaki yangın söndürüldü. Mahalle sakinleri ise itfaiyenin çalışmalarını meraklı gözlerle izledi.

Mahalle sakinleri, kimsenin yaşamadığı binada zaman zaman evsizlerin kaldığını belirtirken, yıkılmak üzere olan binanın bilerek yakılmış olabileceğini öne sürdü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Giray Tanrıverdi