Beyoğlu'nda sokak isimleri değişiyor!...

Beyoğlunda mükerrer sokak isimleri kampanya ile değiştiriliyor... Adını siz koyun!

Beyoğlu'nda sokak isimleri değişiyor!...

Beyoğlu'nda aynı ismi taşıyan sokaklara yeni adlar verilecek.  İsimler vatandaşlar tarafından belirlenecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan “Şehrimize yakışan çok güzel isimlerin ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi.

Beyoğlu Belediyesi, ilçedeki mükerrer sokak isimlerinin değiştirilmesi için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “mükerrer cadde, sokak, bulvar, meydan isimleri” konulu genelge uyarınca başlatılan çalışma kapsamında bir kampanya yürütülerek, yeni isimleri halkın belirlemesi sağlanacak.

Beyoğlu'na yakışacak isimler

Konu hakkında bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan “Bu kapsama giren 59 isim ve 136 sokak var. Bu isimler farklı semtlerde iki, üç, hatta dört sokağa birden verilmiş. Bu durumda 77 sokağımıza yeni isimler bulmamız gerekiyor. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tüm mahalli idarelere gönderilen genelgeyle bu isimlerin 30 Eylül 2013 tarihine kadar değiştirilmesi gerekiyor. Biz de ‘www.beyoglu.bel.tr' adresli web sitemizden ve 444 0 160 no'lu telefonumuzdan ‘Adını siz koyun!” isimli kampanyamızı başlatıyoruz. Ayrıca bu sokaklara asacağımız pankartlar ve buralarda ikamet edenlere göndereceğimiz özel mektuplarla durumu anlatıp yeni isimler konusunda katılımlarını sağlayacağız.

Kısacası yeni isimleri halkımız belirleyecek. Ben, ‘sokağımın eşi-benzeri yok' isimli kampanyamız sonucunda Beyoğlu'na yakışan çok güzel isimlerin ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi.